Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék 25 dkg vegyes leveszöldség 1 kis fej vöröshagyma 1 db ököl nagyságú cékla 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya 1 dl tejföl 1 csapott evőkanál paradicsompüré 1 csokor petrezselyemzöld ízlés szerint só és törött fekete bors |
| A csirkeaprólékot tisztítás után feldaraboljuk, fazékba tesszük és másfél liter sózott vízben f&eac
...
Tovább »
Kategória:
Orosz konyha
|
Megtekintések száma:
1350
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Április 27
|
|
Hozzávalók:
50 dkg marhaszegy
10 dkg füstölt sonka
2 vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 dl savanyú káposzta-lé
1 ek. főzővaj
2 dl tejföl
3 babérlevél
8 szem fekete bors
50 dkg savanyú káposzta
só |
|
...
Tovább »
Kategória:
Orosz konyha
|
Megtekintések száma:
1387
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Április 27
|
|
Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg búzadara vagy köles
2 dl víz
4 közepes nagyságú hagyma
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1/2 kg kígyóuborka
3 evőkanál finomra vágott menta
2 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé
só
frissen őrölt feketebors
6 érett paradicsom
2 közepes nagyságú hagyma
1/2 kígyóuborka
12 dkg fekete olajbogyó
1 zöldpaprika
4 evőkanál borecet
néhány salátalevél |
|
A vizet felforr
...
Tovább »
Kategória:
Arab konyha
|
Megtekintések száma:
1656
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 27
|
|
Hozzávalók 4 főre : 2 kisebb, zsenge padlizsán 3 uborka nagyságú, zsenge cukkini 1 húsos zöldpaprika 5-6 közepes paradicsom 2 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 8-10 friss bazsalikomlevél 2 ek olaj 3 dkg reszelt sajt 10 dkg sós juhsajt (feta is jó) só bors
| | A hámozatlan, megmosott padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, leöblítjük. A szintén hámozatlan cukkinit is megmossuk, felszeleteljük. A kicsumázott paprikát csík
...
Tovább »
Kategória:
Bolgár konyha
|
Megtekintések száma:
1266
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 27
|
|
Hozzávalók:
1 kg pörkölthús (báránylapocka)
2 paradicsom (apróra vágva)
2 ek paradicsompüré
2 fej hagyma
2 ek vaj
1 liter húsleves
1/4 tk őrölt feketebors
1 tk fűszerpaprika
Isot paprika (a csilihez hasonló török törött paprikadarabok)
só
1 ek ecet |
|
A húst egy fazékba tesszük és közepes lángra főzni kezdjük. A fazekat addig rázogatjuk, míg a húsok körben meg nem pirultak és a leve el nem fő
...
Tovább »
Kategória:
Török konyha
|
Megtekintések száma:
1226
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 27
|
|
Hozzávalók: 50 dkg túró 10 dkg búzadara 3-4 tojás 3 dkg liszt 2 dkg margarin só 3-5 dkg vaj v. margarin zsemlemorzsa |
| A túrót áttörjük vagy ledaráljuk. Összekeverjük a búzadarával, és fél órát állni hagyjuk. A 2 dkg margarint kikeverjük, egyenként beleadjuk a tojássárgájákat, belekeverjük a túrót, és egynemű masszává keverjük. A fehérjéket habbá verjük, óvatosan a túrós masszához keverjük. Nagyobb fazékban sóval vizet forralunk, először egy gombócot formálunk a masszából, próbaképpen kifőzzük, ha túl lágy a tészta, 2-3 kanál lisztet keverünk még hozz
...
Tovább »
| |