Péntek
2024 November 22
3:27 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:
    1 kisebb csirkeaprólék
    25 dkg vegyes leveszöldség
    1 kis fej vöröshagyma
    1 db ököl nagyságú cékla
    10 dkg savanyú káposzta,
    1 db közepes nagyságú burgonya
    1 dl tejföl
    1 csapott evőkanál paradicsompüré
    1 csokor petrezselyemzöld
    ízlés szerint só és törött fekete bors

    A csirkeaprólékot tisztítás után feldaraboljuk, fazékba tesszük és másfél liter sózott vízben f&eac ... Tovább »
    Kategória: Orosz konyha | Megtekintések száma: 1350 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    50 dkg marhaszegy
    10 dkg füstölt sonka
    2 vöröshagyma
    3 cikk fokhagyma
    1 sárgarépa
    1 petrezselyemgyökér
    1 dl savanyú káposzta-lé
    1 ek. főzővaj
    2 dl tejföl
    3 babérlevél
    8 szem fekete bors
    50 dkg savanyú káposzta

     

    ... Tovább »

    Kategória: Orosz konyha | Megtekintések száma: 1387 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 6 személyre:
    25 dkg búzadara vagy köles
    2 dl víz
    4 közepes nagyságú hagyma
    4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    1/2 kg kígyóuborka
    3 evőkanál finomra vágott menta
    2 dl olívaolaj
    3 evőkanál citromlé

    frissen őrölt feketebors
    6 érett paradicsom
    2 közepes nagyságú hagyma
    1/2 kígyóuborka
    12 dkg fekete olajbogyó
    1 zöldpaprika
    4 evőkanál borecet
    néhány salátalevél


    A vizet felforr ... Tovább »

    Kategória: Arab konyha | Megtekintések száma: 1656 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 főre :
    2 kisebb, zsenge padlizsán
    3 uborka nagyságú, zsenge cukkini
    1 húsos zöldpaprika
    5-6 közepes paradicsom
    2 közepes fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    8-10 friss bazsalikomlevél
    2 ek olaj
    3 dkg reszelt sajt
    10 dkg sós juhsajt (feta is jó)

    bors


    A hámozatlan, megmosott padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, leöblítjük.
    A szintén hámozatlan cukkinit is megmossuk, felszeleteljük.
    A kicsumázott paprikát csík ... Tovább »
    Kategória: Bolgár konyha | Megtekintések száma: 1266 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg pörkölthús (báránylapocka)
    2 paradicsom (apróra vágva)
    2 ek paradicsompüré
    2 fej hagyma
    2 ek vaj
    1 liter húsleves
    1/4 tk őrölt feketebors
    1 tk fűszerpaprika
    Isot paprika (a csilihez hasonló török törött paprikadarabok)

    1 ek ecet


    A húst egy fazékba tesszük és közepes lángra főzni kezdjük. A fazekat addig rázogatjuk, míg a húsok körben meg nem pirultak és a leve el nem fő ... Tovább »

    Kategória: Török konyha | Megtekintések száma: 1226 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 27 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    50 dkg túró
    10 dkg búzadara
    3-4 tojás
    3 dkg liszt
    2 dkg margarin

    3-5 dkg vaj v. margarin
    zsemlemorzsa

    A túrót áttörjük vagy ledaráljuk. Összekeverjük a búzadarával, és fél órát állni hagyjuk. A 2 dkg margarint kikeverjük, egyenként beleadjuk a tojássárgájákat, belekeverjük a túrót, és egynemű masszává keverjük. A fehérjéket habbá verjük, óvatosan a túrós masszához keverjük. Nagyobb fazékban sóval vizet forralunk, először egy gombócot formálunk a masszából, próbaképpen kifőzzük, ha túl lágy a tészta, 2-3 kanál lisztet keverünk még hozz ... Tovább »
    Kategória: Lengyel konyha | Megtekintések száma: 1340 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Április 26 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024