Gasztrokalóz
Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Hozzávalók: 800 g sertéslapocka 1 fej vöröshagyma só kömény 1-2 dl víz / húsleves (ízlés szerint) A dinsztelt káposztához: 700g savanyú káposzta / 1 fej káposzta liszt (nem muszáj) zsír / olaj kb. 2 dl víz kömény só 2 ek cukor 2-3 ek ecet A burgonyás knédlihez: 1 kg burgonya 300 g liszt 1-2 db tojás só
|
|
...
Tovább »
Kategória:
Cseh konyha
|
Megtekintések száma:
1652
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 15
|
|
Hozzávalók:
1,25 kg marhahús
só
bors
4 tojás
30 dkg tejben beáztatott zsemlemorzsa
4 kanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldje
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanálnyi őrölt piros paprika
10 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 hosszában csíkokra vágott sárgarépa
3 sült paprika
5 keménytojás |
|
...
Tovább »
|
Hozzávalók: Töltelék: 1 nagy fej finomra vágott hagyma 1 evökanál olívaolaj 2 dl marhahúsleves vagy víz 240 gramm darált marhahús 5 dkg mazsola 1 evökanál eröspaprika örlemény egy kiskanál pirospaprika só, bors 2 keményre fött tojás nyolcadokra vágva 6 olívabogyó negyedelve Tészta: 2 csésze teljes kiörlésü liszt só 10 evökanál vaj 1 dl hideg víz
|
|
Elkészítése: A mazsolát tíz percig forró vízben
...
Tovább »
|
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg rétesliszt 35 dkg finomliszt 2 kávéskanál só 10 dkg reszelt sajt 5 evőkanál olaj 2,5 dl tej 1,5 dl víz 3-3,5 dkg friss élesztő 1 teáskanál cukor A töltelékhez: 60 dkg jó minőségű virsli vagy krinolin 1 nagy fej hagyma 2 dl tejföl liszt őrölt kömény só bors |
|
A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a reszelt sajtot. Az tejet a teáskanál cukorral összekeverve meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
...
Tovább »
Kategória:
Orosz konyha
|
Megtekintések száma:
1655
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 15
|
|
Hozzávalók: 10 dkg cékla 10 dkg fejeskáposzta 5 dkg sárgarépa 2 dkg zeller 20 dkg marhaszegy só bors 4 dl tejföl 0,5 dl olaj 5 dkg vöröshagyma 1 fej fokhagyma 1 dl paradicsomlé 3 csomag kapor 3 cl ecet 5 dkg burgonya 3 dl húsleves vagy alaplé fekete rozskenyér |
|
A zöldségeket megtisztítjuk, és vastag metéltre vágjuk. A hagymát feldaraboljuk, olajon megfonnyasztjuk. A marhahúst apró kockákra vágjuk, és megpároljuk a hagymán. Borsozzuk, majd adunk hozzá fok
...
Tovább »
Kategória:
Orosz konyha
|
Megtekintések száma:
3269
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Április 15
|
| |
|