Hozzávalók: Töltelék: 1 nagy fej finomra vágott hagyma 1 evökanál olívaolaj 2 dl marhahúsleves vagy víz 240 gramm darált marhahús 5 dkg mazsola 1 evökanál eröspaprika örlemény egy kiskanál pirospaprika só, bors 2 keményre fött tojás nyolcadokra vágva 6 olívabogyó negyedelve Tészta: 2 csésze teljes kiörlésü liszt só 10 evökanál vaj 1 dl hideg víz
Elkészítése: A mazsolát tíz percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. A töltelékhez a hagymát, az olívaolajat és a levest vagy vizet egy tálban feltesszük föni, és addig fözzük, ameddig a víz elfö. Hozzáadjuk a húst és kevergetve barnára pirítjuk. Hozzátesszük a mazsolát és a füszereket, összekeverjük. A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán három milliméter vastagra nyújtjuk, majd tíz-tizenöt centi átméröjü köröket szaggatunk ki belöle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd olívabogyót és tojásdarabot teszünk a tetejére. Vizes kézzel félbehajtjuk a tésztát és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát. Forró sütöben néhány perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.