Hozzávalók: 10 dkg cékla 10 dkg fejeskáposzta 5 dkg sárgarépa 2 dkg zeller 20 dkg marhaszegy só bors 4 dl tejföl 0,5 dl olaj 5 dkg vöröshagyma 1 fej fokhagyma 1 dl paradicsomlé 3 csomag kapor 3 cl ecet 5 dkg burgonya 3 dl húsleves vagy alaplé fekete rozskenyér |
|
A zöldségeket megtisztítjuk, és vastag metéltre vágjuk. A hagymát feldaraboljuk, olajon megfonnyasztjuk. A marhahúst apró kockákra vágjuk, és megpároljuk a hagymán. Borsozzuk, majd adunk hozzá fokhagymát. A metéltre vágott sárgarépát és zellert megpirítjuk forró olajon, és a megpuhult húshoz adjuk. Felengedjük húslevessel vagy alaplével úgy, hogy bőségesen ellepje, majd megpirítjuk a céklát is, és a leveshez adjuk. A metéltre vágott fejeskáposzta is a levesbe kerül, ezt követi a burgonya, majd a paradicsom, a finomra vágott kapor, végül az ecet. Lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek és a hús megpuhulnak. Tálaláskor fekete rozskenyeret és tejfölt adunk hozzá.
|