Péntek
2024 Április 19
7:25 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 1:52 PM
    Pirog virslitöltelékkel
    Hozzávalók:
    A tésztához:
    25 dkg rétesliszt
    35 dkg finomliszt
    2 kávéskanál só
    10 dkg reszelt sajt
    5 evőkanál olaj
    2,5 dl tej
    1,5 dl víz
    3-3,5 dkg friss élesztő
    1 teáskanál cukor
    A töltelékhez:
    60 dkg jó minőségű virsli vagy krinolin
    1 nagy fej hagyma
    2 dl tejföl
    liszt
    őrölt kömény

    bors




    A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a reszelt sajtot. Az tejet a teáskanál cukorral összekeverve meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a langyos vizet is. A tészta kezdetben ragacsos, de 15 perc dagasztás után eléri a megfelelő állagot. Egy órán át meleg helyen megkelesztjük.
    Amíg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott virslit, 15 percig pirítjuk, főzzük tovább, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával. Köménnyel, borssal, sóval ízesítjük (a kömény domináljon). Hozzáadjuk a tejfölt, és tovább főzzük pár percig. A végén 1 evőkanál lisztet szórunk rá, és besűrítjük. A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. 
    Ha a tészta megkelt, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, 5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy bögre segítségével köröket szaggatunk, amiket még vékonyabbra kb. 2 mm-re nyújtunk tovább. A kész korongok egyik felére tölteléket halmozunk púposan, majd ráhajtjuk a másik felét. A széleket jól összenyomkodjuk. A kész batyukat kikent tepsibe tesszük, a tetejét felvert tojással kenjük meg. Kelesztjük még 10-15 percig. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Kategória: Orosz konyha | Megtekintések száma: 1583 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): orosz, pirog, étel, kaja | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024