Pizzatészta hozzávalók: 30 dkg finomliszt 2 dkg élesztő kb. 1,5 dl hidegvíz kb. 0,5 dl olíva olajat (ha az nincs, akkor hidegen sajtolt napraforgó olajat, ha ez sincs, akkor étolajat) egy evőkanál margarin só Sugo hozzávalók: 5 dkg finomra vágott hagyma 0.5 dl olívaolaj (ha ez nincs, akkor ugyanaz az eljárás, mint a tésztánál), 14 dkg (2 doboz) paradicsom- püré só őrölt feketebors
|
|
Egy nagyobb tálba berakjuk a vizet, az élesztőt, az olajat és a margarint, mindezeket jól elkeverjük, és akkor hozzáadhatjuk a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg a fánktésztánál egy picivel keményebb anyagot kapunk. Gömb alakúra formázzuk, és kevés lisztet szórva a kelesztő tál aljára, hagyjuk megkelni. A hagymát az olajban aranysárgára megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. Sütése: 1. A legegyszerűbb, ha egy vékonyan kiolajozott sütő tepsibe nyújtjuk, így téglalap alakú pizzát kapunk. 2. A legelső, amit a tésztára pakolunk, az mindig a pizza szósz! 3. Ezután következnek a hozzávalók 4. A legvégén mindig a sajt jön. Jó az, ha a pizzát előmelegített, és min. 300 fokon sütjük. Ellenkező esetben esélyünk van rá, hogy kiszárad sütés közben, és akkor van mit rágni rajta.
|