Péntek
2017 Május 26
11:35 PM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Június » 29 » Pizzatészta és alapmártás (sugo)
    11:02 AM
    Pizzatészta és alapmártás (sugo)
    Pizzatészta hozzávalók:
    30 dkg finomliszt
    2 dkg élesztő
    kb. 1,5 dl hidegvíz
    kb. 0,5 dl olíva olajat (ha az nincs, akkor hidegen sajtolt napraforgó olajat, ha ez sincs, akkor étolajat)
    egy evőkanál margarin

    Sugo hozzávalók:
    5 dkg finomra vágott hagyma
    0.5 dl olívaolaj (ha ez nincs, akkor ugyanaz az eljárás, mint a tésztánál),
    14 dkg (2 doboz) paradicsom- püré

    őrölt feketebors



    Egy nagyobb tálba berakjuk a vizet, az élesztőt, az olajat és a margarint, mindezeket jól elkeverjük, és akkor hozzáadhatjuk a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg a fánktésztánál egy picivel keményebb anyagot kapunk. Gömb alakúra formázzuk, és kevés lisztet szórva a kelesztő tál aljára, hagyjuk megkelni.
    A hagymát az olajban aranysárgára megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.
    Sütése:
    1. A legegyszerűbb, ha egy vékonyan kiolajozott sütő tepsibe nyújtjuk, így téglalap alakú pizzát kapunk.
    2. A legelső, amit a tésztára pakolunk, az mindig a pizza szósz!
    3. Ezután következnek a hozzávalók
    4. A legvégén mindig a sajt jön. Jó az, ha a pizzát előmelegített, és min. 300 fokon sütjük. Ellenkező esetben esélyünk van rá, hogy kiszárad sütés közben, és akkor van mit rágni rajta.

    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 963 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): Pizza, , bors, paradicsom, olaj, margarin, tészta, liszt, élesztő | Helyezés: 5.0/1
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017