Szerda
2024 Április 24
0:23 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 3:21 AM
    Carbonara
    Hozzávalók:
    25 dkg spagetti
    15-20 dkg bacon, kolozsvári szalonna vagy császárszalonna kockázva
    ½ fej hagyma (ha kicsi, akkor egész) apróra vágva
    1-2 gerezd fokhagyma átnyomva vagy nagyon finomra vágva
    2 tojás (esetleg még 2 sárgája)
    8-10 dkg pecorino és/vagy parmezán sajt reszelve
    olívaolaj

    bors
    3 cl száraz fehérbor (elhagyható)
    1/2 csokor friss petrezselyem


    A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, serpenyőben kevés olivaolajon épphogy megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, törlőpapírra tesszük. Ha túl sok zsírt engedett, akkor ki lehet belőle kanalazni, kb. 2 evőkanálnyi zsíradék maradjon. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, beletesszük a hagymát, és közepes lángon üvegesre dinszteljük. Hozzádjuk a fokhagymát, és még 1 percig dinszteljük. Ha akarjuk, itt kell hozzáönteni a fehérbort és még 1 percig főzni.
    Közben egy nagy tálba beleütjük a tojásokat (és a plusz sárgájákat), sózzuk, borsozzuk, villával felverjük. Hozzáadjuk a szalonnát és elkeverjük.
    A tésztát jól leszürjük, 1-2 evőkanál olívaolajjal elkeverjük és a tojásos tálba borítjuk, majd mehet rá a hagyma-fokhagyma és a sajt nagy része (hagyjunk valamennyit, hogy tálaláskor mindenki magának is szórhasson). Egy nagy villával átforgatjuk az egészet, amíg a tojás a tészta forróságától megszilárdul. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel. és azonnal tálaljuk. A maradék reszelt sajtot mellé kínáljuk.
    Nem látni benne tejszínt meg sonkát? Felejtős! Azt csak az amerikai változatban használják, az eredeti olaszban nincs!!
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1450 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): spagetti, sajt, carbonara, olasz | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024