Péntek
2017 November 24
7:14 PM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Március » 31 » Carbonara
    3:21 AM
    Carbonara
    Hozzávalók:
    25 dkg spagetti
    15-20 dkg bacon, kolozsvári szalonna vagy császárszalonna kockázva
    ½ fej hagyma (ha kicsi, akkor egész) apróra vágva
    1-2 gerezd fokhagyma átnyomva vagy nagyon finomra vágva
    2 tojás (esetleg még 2 sárgája)
    8-10 dkg pecorino és/vagy parmezán sajt reszelve
    olívaolaj

    bors
    3 cl száraz fehérbor (elhagyható)
    1/2 csokor friss petrezselyem


    A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, serpenyőben kevés olivaolajon épphogy megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, törlőpapírra tesszük. Ha túl sok zsírt engedett, akkor ki lehet belőle kanalazni, kb. 2 evőkanálnyi zsíradék maradjon. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, beletesszük a hagymát, és közepes lángon üvegesre dinszteljük. Hozzádjuk a fokhagymát, és még 1 percig dinszteljük. Ha akarjuk, itt kell hozzáönteni a fehérbort és még 1 percig főzni.
    Közben egy nagy tálba beleütjük a tojásokat (és a plusz sárgájákat), sózzuk, borsozzuk, villával felverjük. Hozzáadjuk a szalonnát és elkeverjük.
    A tésztát jól leszürjük, 1-2 evőkanál olívaolajjal elkeverjük és a tojásos tálba borítjuk, majd mehet rá a hagyma-fokhagyma és a sajt nagy része (hagyjunk valamennyit, hogy tálaláskor mindenki magának is szórhasson). Egy nagy villával átforgatjuk az egészet, amíg a tojás a tészta forróságától megszilárdul. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel. és azonnal tálaljuk. A maradék reszelt sajtot mellé kínáljuk.
    Nem látni benne tejszínt meg sonkát? Felejtős! Azt csak az amerikai változatban használják, az eredeti olaszban nincs!!
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 803 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): spagetti, sajt, carbonara, olasz | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017