Csütörtök
2024 Április 25
9:18 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók 2 főre:
    4-6 csirkecomb
    2 szál póréhagyma>
    A marináláshoz:
    ½ csésze szójaszósz
    ½ csésze szaké
    ½ csésze mirin (édes rizsbor)
    A teriyaki szószhoz:
    2 ek cukor
    3 ek szójaszósz
    4 ek mirin


    A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
    Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a combokról.
    Kevés olajat k ... Tovább »
    Kategória: Japán konyha | Megtekintések száma: 1266 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    75 dkg savanyú káposzta
    20 dkg marhafelsál
    20 dkg sertéslapocka
    20 dkg füstölt oldalas
    1 fej hagyma
    1 gerezd fokhagyma
    2 babérlevél
    1 pohár vörösbor

    bors
    olaj


    A savanyú káposztát kevés vízben félpuhára fűzzük. Olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst. Pár perc múlva beletesszük a füstölt oldalast, felöntjük a borral, és lefedve 1 órát fűzzük. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sertéslapockát. Sóval, borssal, babérlevéllel ízes ... Tovább »
    Kategória: Lengyel konyha | Megtekintések száma: 2073 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    75 dkg tehéntúró
    25 dkg margarin
    4 tojás sárgája
    25 dkg porcukor
    3 ek. zselatin
    1 cs. gyümölcszselé-por
    mazsola
    dió
    bármilyen gyümölcs a díszítéshez


    A vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá. Kihűlés után szűrőn át lassan beleöntjük a túrókrémbe, miközben állandóan keverjük. Beletesszük a mazsolát, apróra ... Tovább »

    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1792 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (túrós burek):
    50 dkg túró
    16 db készen kapható réteslap
    2 tojás
    2 pohár tejföl
    10 dkg reszelt sajt


    Hozzávalók (húsos burek):
    1 nagyobb fej vöröshagyma
    1 kg darált hús
    6 tojás
    3 dl tejföl
    1 dl tej
    1 dl ásványvíz
    3 ek olaj

    bors
    ételízesítő





    Túrós burek:
    A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyeze ... Tovább »
    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 3464 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    500 g darált sertéscomb
    3 evőkanál liszt vagy zsemlemorzsa
    1 teáskanál só
    0,25 teáskanál bors
    20 g vaj vagy margarin


    Formázz a darált húsból 4 egyenlő pogácsát úgy, hogy vastagságuk legyen kb. 1,5 cm. Forgasd meg őket sóval és borssal kevert lisztben. Pirítsd meg forró olajban mindkét oldalukat, majd süsd még 3-4 percig lassú tűzön.
    Népszerű a recept sajtos és zöldhagymás változata is. Ebben az esetben a darált húst keverd össze 75 g reszelt sajttal és egy csokor apróra vágott zöldhagymával. Formázz 6-8 pogácsát &eac ... Tovább »

    Kategória: Dán konyha | Megtekintések száma: 1473 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    30 dkg darált marhahús
    20 dkg főtt sonka
    1 vöröshagyma
    1 sárgarépa
    3 tojás
    10 dkg Gauda sajt
    2,5 dl tej
    2 evőkanál vaj
    15 dkg zsemlemorzsa
    5 evőkanál liszt
    egy csokor petrezselyem

    fehérbors
    kakukkfű
    szerecsendió


    A hagymát nagyon apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon üvegesre pirítjuk, de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Folyamatos kavarás mellett, meghintjük egy kevés lisztel, majd két perc sütés után felöntjük tejjel és egy kevés vízzel, majd felforraljuk. Félretesszük, miután kihűlt ... Tovább »
    Kategória: Holland konyha | Megtekintések száma: 1420 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4 adag):
    1kg krumpli
    15dkg spenót
    5dkg vaj
    kb. 1,5dl tej

    bors
    babérlevél
    szerecsendió


    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sóval és egy babérlevéllel vízben puhára főzzük. A spenótot megpucoljuk, lecsipkedjük a ... Tovább »
    Kategória: Belga konyha | Megtekintések száma: 1589 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Július 30 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024