Hozzávalók 2 főre: 4-6 csirkecomb 2 szál póréhagyma> A marináláshoz: ½ csésze szójaszósz ½ csésze szaké ½ csésze mirin (édes rizsbor) A teriyaki szószhoz: 2 ek cukor 3 ek szójaszósz 4 ek mirin |
| A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután
kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a
combokról. Kevés olajat k
...
Tovább »
Kategória:
Japán konyha
|
Megtekintések száma:
1325
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Július 30
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg savanyú káposzta 20
dkg marhafelsál 20 dkg sertéslapocka 20 dkg füstölt oldalas 1 fej
hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 babérlevél 1 pohár vörösbor só bors olaj |
| A savanyú káposztát kevés vízben félpuhára fűzzük.
Olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a
kockákra vágott marhahúst. Pár perc múlva beletesszük a füstölt
oldalast, felöntjük a borral, és lefedve 1 órát fűzzük. Hozzáadjuk a
nagyobb darabokra vágott sertéslapockát. Sóval, borssal, babérlevéllel
ízes
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 75 dkg tehéntúró 25 dkg margarin 4
tojás sárgája 25 dkg porcukor 3 ek. zselatin 1 cs.
gyümölcszselé-por mazsola dió bármilyen gyümölcs a díszítéshez |
|
A vajat habosra keverjük a
porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört
túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk
kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá.
Kihűlés után szűrőn át lassan beleöntjük a túrókrémbe, miközben
állandóan keverjük. Beletesszük a mazsolát, apróra
...
Tovább »
|
Hozzávalók (túrós burek): 50 dkg túró 16 db készen kapható réteslap 2 tojás 2 pohár tejföl 10 dkg reszelt sajt só
Hozzávalók (húsos burek): 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 kg darált hús 6 tojás 3 dl tejföl 1 dl tej 1 dl ásványvíz 3 ek olaj só bors ételízesítő
|
| Túrós burek: A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól
elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyeze
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 500 g darált sertéscomb 3 evőkanál liszt vagy zsemlemorzsa 1 teáskanál só 0,25 teáskanál bors 20 g vaj vagy margarin |
|
Formázz a darált húsból 4 egyenlő pogácsát úgy, hogy vastagságuk
legyen kb. 1,5 cm. Forgasd meg őket sóval és borssal kevert lisztben.
Pirítsd meg forró olajban mindkét oldalukat, majd süsd még 3-4 percig
lassú tűzön. Népszerű a recept sajtos
és zöldhagymás változata is. Ebben az esetben a darált húst keverd
össze 75 g reszelt sajttal és egy csokor apróra vágott zöldhagymával.
Formázz 6-8 pogácsát &eac
...
Tovább »
Kategória:
Dán konyha
|
Megtekintések száma:
1534
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Július 30
|
|
Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús 20 dkg főtt sonka 1 vöröshagyma 1 sárgarépa 3
tojás 10 dkg Gauda sajt 2,5 dl tej 2 evőkanál vaj 15 dkg
zsemlemorzsa 5 evőkanál liszt egy csokor petrezselyem só fehérbors kakukkfű szerecsendió |
| A hagymát nagyon apróra vágjuk, és egy evőkanál vajon üvegesre pirítjuk,
de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon. Folyamatos kavarás mellett,
meghintjük egy kevés lisztel, majd két perc sütés után felöntjük tejjel
és egy kevés vízzel, majd felforraljuk. Félretesszük, miután kihűlt
...
Tovább »
|
Hozzávalók (4 adag): 1kg krumpli15dkg spenót 5dkg vaj
kb. 1,5dl tej só bors babérlevél szerecsendió |
| A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sóval
és egy babérlevéllel vízben puhára főzzük. A spenótot megpucoljuk,
lecsipkedjük a
...
Tovább »
Kategória:
Belga konyha
|
Megtekintések száma:
1654
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Július 30
|
| |