Hozzávalók:
1 db hátsó csülök
1000 g sertésfej
500 g
sertésbőr
500 g tokaszalonna
200 g nyers sertésnyelv
50 g só
5 g törött
bors
1 g szegfűbors
50 g fokhagyma
1 db sertésgyomor | |
A megtisztított és megmosott húsféléket sózott
hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt p
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1656
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 03
|
|
Hozzávalók:
30dkg reszelt sajt 4 tojás sárgája 4 dkg liszt 2 dl tej 10 dkg margarin 1 csomag leveles tészta
| |
Sajtkrém : A reszelt sajtot a tojássárgájával, a lisztt
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kocka (5 dkg) élesztő 3 evőkanál krumplipehely (vagy egy nagyobb főtt krumpli áttörve) 2 evőkanál szezámmag 3 kiskanál só, fél liter langyos tej 1 kiskanál cukor | |
Elkészítés: Egy tálkába öntjük a langyos tejet, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson (a tej tetején halványbarna hab képződjön)
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1315
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 03
|
|
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, fél liter langyos tej, 5 dkg élesztő, 10 dkg puha vaj, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál só, villával enyhén felvert tojássárgája. | |
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik). A megkelt
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg (tönköly)búza fehér liszt (de ha nincs tönkölyliszt, jó a sima búzaliszt is), 20 dkg teljes kiőrlésű (tönköly)liszt, fél liter langyos tej, 5 dkg krumplipehely (vagy 5 evőkanál krumplipüré), egy kocka (5 dkg) élesztő, egy kiskanál cukor, két kiskanál só, két evőkanál olaj. A tetejére: egy tojás villával kissé felverve, csipetnyi só, szezámmag, napraforgómag, tökmag, mák (vagy másféle magvak ízlés szerint). | |
Elkészítés:<
...
Tovább »
|
Hozzávalók: Fél kiló liszt, fél csomag (2,5 dkg) élesztő, 2,5 dl langyos tej, 1 tojás, 20 dkg vaj, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só. A tetejére: villával felvert tojássárgája. | |
Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy ed&eacut
...
Tovább »
|
Hozzávalók: fél kiló finomliszt, 10 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 3 dkg élesztő, egy csipet só, 2 dl langyos tej, két szem mandula, egy villával kissé felvert tojás. | |
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben (belemorzsoljuk a tejbe, és megvárjuk, amíg a tej tetején világosbarna hab képződik). A felfutott éles
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
2 kávéskanál só,
1 kávéskanál cukor,
langyos víz,
liszt a tészta nyújtásához. |
|
Elkészítés:
Egy bögre langyos vízbe beleszórunk egy kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az
élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Megsózzuk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és apránként még annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy sima, a tál falát
...
Tovább »
Kategória:
Görög konyha
|
Megtekintések száma:
1665
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Július 03
|
| |