Péntek
2017 Május 26
11:40 PM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Július » 3 » Pita
    2:49 PM
    Pita
    Hozzávalók:
    1 kg liszt,
    5 dkg élesztő,
    2 kávéskanál só,
    1 kávéskanál cukor,
    langyos víz,
    liszt a tészta nyújtásához.

    Elkészítés:
    Egy bögre langyos vízbe beleszórunk egy kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az
    élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Megsózzuk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és apránként még annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy sima, a tál falától elváló, puha tésztát tudjunk gyúrni.
    Amikor a tészta összeállt, és elválik az edény falától, letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából 16-20 zsemlét formázunk, és még 20-30 percig kelesztjük őket. Ezután a zsemléket fél centi vastag kerek lapokká nyújtjuk, tepsibe rakjuk, és előmelegített 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. (Addig kell sütni őket, amíg a közepük jól felfúvódik, és picit barnulni kezdenek.) A pitákat kenyérként bármilyen ételhez fogyaszthatjuk, vagy az oldalukból egy kis szeletkét levágva a sütés közben a közepükben keletkezett üreget megtölthetjük.
    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 964 | Hozzáadta: Unicita | Tag-ek(kulcsszavak): pita, tészta, tál, víz, langyos, bögre, megkelt, kiskanál, élesztő | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017