Péntek
2024 November 22
2:54 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 2:49 PM
    Pita
    Hozzávalók:
    1 kg liszt,
    5 dkg élesztő,
    2 kávéskanál só,
    1 kávéskanál cukor,
    langyos víz,
    liszt a tészta nyújtásához.


    Elkészítés:
    Egy bögre langyos vízbe beleszórunk egy kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az
    élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk. Megsózzuk, beleöntjük a megkelt élesztőt, és apránként még annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy sima, a tál falától elváló, puha tésztát tudjunk gyúrni.
    Amikor a tészta összeállt, és elválik az edény falától, letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából 16-20 zsemlét formázunk, és még 20-30 percig kelesztjük őket. Ezután a zsemléket fél centi vastag kerek lapokká nyújtjuk, tepsibe rakjuk, és előmelegített 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. (Addig kell sütni őket, amíg a közepük jól felfúvódik, és picit barnulni kezdenek.) A pitákat kenyérként bármilyen ételhez fogyaszthatjuk, vagy az oldalukból egy kis szeletkét levágva a sütés közben a közepükben keletkezett üreget megtölthetjük.

    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 1665 | Hozzáadta:: Unicita | Címkék (kulcsszavak): pita, tészta, tál, víz, langyos, bögre, megkelt, kiskanál, élesztő | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024