Péntek
2024 Április 19
12:12 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 3:03 PM
    Teknős kalács
    Hozzávalók:
    fél kiló finomliszt,
    10 dkg puha vaj,
    15 dkg cukor,
    3 dkg élesztő,
    egy csipet só,
    2 dl langyos tej,
    két szem mandula,
    egy villával kissé felvert tojás.

    Elkészítés:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben (belemorzsoljuk a tejbe, és
    megvárjuk, amíg a tej tetején világosbarna hab képződik). A felfutott élesztőt beleborítjuk a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót és egybegyúrjuk az összes hozzávalót. (Lágy tésztát kell kapnunk. Ha túl kemény, öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet, de csak apránként.) Amikor egynemű, sima tésztát kaptunk, takarjuk le, és kelesszük legalább fél óráig. Amikor megkelt, gyúrjuk át újra, és osszuk két részre. Az egyik részből formázzunk egy ovális cipót, a másikból négy lábat és fejet a teknősnek. A lábakat és a fejet tojással ragasszuk a teknőstesthez, a fejébe szúrjuk be a két mandulát szemnek. A kalácsot tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a hátát vágjuk be egy éles késsel a képen látható módon, kenjük be tojással, és előmelegített 220 fokos sütőben süssük barnára.
    Kategória: Sütemények édességek | Megtekintések száma: 1517 | Hozzáadta:: Unicita | Címkék (kulcsszavak): ovális, Villa, szem, kés, cipó, teknős, kalács, mandula, sütő | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024