Hozzávalók: 80 dkg fekete bab 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csípős paprika 50 dkg sertéslapocka 50 dkg sertésoldalas 1 kg marhahús 50 dkg füstölt sertéscsülök 1 kg parasztkolbász 50 dkg cserkészkolbász 7 db narancs 2 evőkanál olaj 4 babérlevél. |
| A babot előző este beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A csípős paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A húsokat megmossuk, és két cm-es darabokra aprítjuk. A kolbászokat szintén két cm-es darabokra vágjuk. A
...
Tovább »
|
Hozzávalók: » 2 csésze bébirépa » 1 vöröshagyma » 1 zöld kaliforniai paprika » 1 piros kaliforniai paprika » 2 gerezd fokhagyma » 1 ek. fűszersó » 1,3-1,8 kg csontos sertésborda » 1 doboz (40 dkg) paradicsomkonzerv » 2 ek. víz » 1 ek. kukoricakeményítő » frissen főtt rizs
|
| Dolgozzuk össze egy edényben a répát, az összevágott hagymát, a felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát és a fűszersót. A csontok mentén felvágott és fűszersóval meghintet húst is tegyük az edénybe. A paradicsomot a lev&eacu
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 75 dkg gesztenye 2 dl tej 1 szikkadt zsemle 10 dkg vaj 30 dkg sertéshús 2 tojás 1/2 teáskanál bors 1 teáskanál majoránna 1 konyhakész 3 kg-os pulyka 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió 10 dkg vékony bacon szalonna 50 dkg aszalt szilva 3 dl vörösbor 3 ek. cukor 3 szegfűszeg 1 vöröshagyma 25 dkg csiperkegomba 25 dkg rizs 2 ek. paradicsompüré 2 ek. liszt
|
|
A gesztenyét bevagdossuk, majd megsütjük, hogy a héja felrepedjen. Ekkor meghámozzuk, majd a megtisztított geszteny&eacut
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár 1 nagy fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika 2 paradicsom 1 paprika 2 dl vörösbor 1 mokkáskanál majoránna
|
| A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk. A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adj
...
Tovább »
| |