Szombat
2024 November 23
1:25 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók 4-6 személyre:
    1 kg darált sertéshús
    3 db szikkadt zsemle
    tej
    3 tojás
    1 kisebb vöröshagyma
    zsír
    bors

    zsemlemorzsa
    fokhagyma
    pirospaprika  



    A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki, végül az elhabart tojásokkal, valamint a hagymával együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával). A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle pogácsákat, s azokat forgasd finomra szitált zsemlemorzsáb ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1104 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    8 szelet kicsontozott borda, vagy comb (lehet pulyka apróhús is)
    75dkg burgonya
    0,5 kg zsírszalonna
    só, törött bors, majoranna
    fokhagyma ízlés szerint
    1 húsleveskocka
    1 kávéskanál pirospaprika 


    A zsírszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tepertőt kivesszük. A húst laskára vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. A szép sötét már a színe, megsózzuk, megborsozzuk és gazdagon meghintjük majorannával és beletesszük az áttört fokhagymát. Néhány kanál fo ... Tovább »

    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 13822 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4 személyre):
    1 kg kelkáposzta
    25 dkg burgonya
    4 dkg zsír
    4 dkg liszt
    2 gerezd fokhagyma
    1 kis fej vöröshagyma
    köménymag
    pirospaprika
    (majoránna)
    törött bors




    A megmosott kelkáposztának vágd ki a torzsáját, s a leveleit szeld ujjnyi széles csíkokra. Tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi majd ellepi a káposztát. Adj hozzá egy kis sót és egy kávéskanálnyi köménymagot. Ha a víz már forr, dobd bele a káposztát, s a tüzet visszavéve lassan főzd. Amikor f ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2250 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 21 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024