Hozzávalók:
1 kg csirkemell ½ kg zöldborsó 2 kis fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma étolaj só bors 1 ek bazsalikom 1 ek majoranna 1 db füstölt kocka 2 db húsleveskocka kb 1 dl tejföl kb 1½ ek liszt
|
|
A hagymát félbevágva felszeleteljük és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzá passzírozzuk a fokhagymát. Amikor a hagyma kicsit üveges lett, beletesszük, a csíkokra vágott csirkemellet. Miközben buzgón forgatjuk, megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk, az alaposan átmorzsolt, bazsalikomot és majorannát. Felöntjük kb 5-6 dl vízzel és beletesszük a borsót, a füstölt kockát és a húsleveskockákat. Kislángon rotyogtatjuk. Amikor már kész, a lisztet simára keverjük a tejfölben - ha szükséges kevés vizet adunk hozzá, hogy folyós legyen - és hozzáadjuk. Még egyet rottyantunk rajta és máris tálalható. Köretként tetszés szerint adhatunk hozzá azt, amit szeret a család. No persze azért lecsó, krumplipüré, stb, ellenjavallott.
|