½ kg műbeles virsli ½ kg mexikói zöldségkeverék 1 db húsleveskocka 2 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 tk pirospaprika bors só
A hagymát apró kockákra vágjuk és a megtisztított és apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymával megdinszteljük. Ezután félrehúzzuk a tűzről, kicsit visszahűtjük és beletesszük a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzre, 3 dl vizet öntünk rá és alaposan elkeverjük, majd hozzátéve a húsleveskockát kicsit felforraljuk. A virslit felkarikázzuk és szintén beletesszük. Amikor a virsli már átvette az ízeket, beleöntjük a zöldségkeveréket és fedő alatt puhára pároljuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Ez az étel kb 5-600 forintból elkészíthető (+köret) és legalább 6 adag hozható ki belőle.