Péntek
2024 November 22
9:00 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2011  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak


  • Hozzávalók:
    75 dkg héjában főtt krumpli

    bors
    olaj
    esetleg hagyma és húsos szalonna



    A krumplit meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, majd belerakjuk a megsózott, esetleg megborsozott krumplit, kicsit lelapítjuk. Amikor az alja aranybarnára sült, egy tányér segítségével megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is.
     Pirított hagymával vagy húsos szalonnával gazdagítjuk.

    Kategória: Svájci konyha | Megtekintések száma: 1328 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 26 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók:
    20 dkg ementáli
    10 dkg ilmici
    20 dkg trappista
    2,25 dl száraz fehérbor
    3 kávéskanál keményítő
    szerecsendió
    frissen őrölt bors
    1 cl cseresznyepálinka
    1 csipet szódabikarbóna
    50 dkg fehérkenyér
    2 gerezd fokhagyma



    Kockázzuk apróra a sajtot, és tegyük félre. A kenyeret szeleteljük fel, majd vágjuk kockára. A fokhagymával dörzsöljük be a fondü-edényt, majd összezúzzuk a fokhagymát, és az edénybe tesszük. Hozzáadjuk a bort és a keményítőt, majd alágyújtunk, és melegíteni kezdjük. E ... Tovább »
    Kategória: Svájci konyha | Megtekintések száma: 1645 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 26 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    50 dkg burgonya
    40 dkg vöröshagyma
    1,5 l zöldség alaplé
    1 doboz vörös vesebab
    fokhagyma
    3-4 maréknyi caldo, vagy karalábélevél

    őrölt fahéj
    oliva olaj



    A hagymát üvegesre pároljuk és hozzáöntjük az alaplét. Beletesszük a burgonyát és amikor megfőtt, egy botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és készre főzzük. A portugálok szeretnek egy-egy karika kolbászt is beletenni a tányérba.
    Caldo: csak Portugáliában honos káposztafé ... Tovább »
    Kategória: Portugál konyha | Megtekintések száma: 1376 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Május 26 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024