Hozzávalók: 75 dkg héjában főtt krumpli só bors olaj esetleg hagyma és húsos szalonna
|
| A krumplit meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük. Egy nagy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, majd belerakjuk a megsózott, esetleg megborsozott krumplit, kicsit lelapítjuk. Amikor az alja aranybarnára sült, egy tányér segítségével megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Pirított hagymával vagy húsos szalonnával gazdagítjuk.
|
Hozzávalók: 20 dkg ementáli 10 dkg ilmici 20 dkg trappista 2,25 dl száraz fehérbor 3 kávéskanál keményítő szerecsendió frissen őrölt bors 1 cl cseresznyepálinka 1 csipet szódabikarbóna 50 dkg fehérkenyér 2 gerezd fokhagyma
|
| Kockázzuk apróra a sajtot, és tegyük félre. A kenyeret szeleteljük fel, majd vágjuk kockára. A fokhagymával dörzsöljük be a fondü-edényt, majd összezúzzuk a fokhagymát, és az edénybe tesszük. Hozzáadjuk a bort és a keményítőt, majd alágyújtunk, és melegíteni kezdjük. E
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 50 dkg burgonya 40 dkg vöröshagyma 1,5 l zöldség alaplé 1 doboz vörös vesebab fokhagyma 3-4 maréknyi caldo, vagy karalábélevél só őrölt fahéj oliva olaj
|
| A hagymát üvegesre pároljuk és hozzáöntjük az alaplét. Beletesszük a burgonyát és amikor megfőtt, egy botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és készre főzzük. A portugálok szeretnek egy-egy karika kolbászt is beletenni a tányérba. Caldo: csak Portugáliában honos káposztafé
...
Tovább »
| |