Hozzávalók: 1 füstölt csülök tarkabab 4 fej hagyma (attól függ, mekkora a csülök, ha nagy, sok hagyma kell bele) 3 szál sárgarépa 1 kisebb fej zeller 2 gerezd fokhagyma babérlevél paradicsom(lé v. püré) só, bors, vegeta, pirospaprika liszt, 1 egész tojás (a csipetkéhez) petrezselyem (tejföl tálaláshoz)
| | A babot előző este beáztatj
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1630
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Április 25
|
|
Hozzávalók (kb 8 adagra): A paprikás csirkéhez: 700 g csirkemell filé kb 1.51.5 fej vöröshagyma 600-700ml víz 3 teáskanál pirospaprika só őrölt fekete bors (paprika, paradicsom) A habaráshoz: 175 ml tejföl[r] 50 g liszt A befejezéshez: 8 db palacsinta
| | A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is apróra vágju
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1747
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Április 25
|
|
Hozzávalók: 15 deka füstölt szalonna 1 nagy fej vöröshagyma 1/4 kiló laskatészta fél kiló burgonya 30 deka csabai kolbász só
| | 15 deka füstölt szalonnát vágjunk apróra és reszeljünk rá egy nagy fej vöröshagymát. Pároljuk üvegesre, tegyünk hozzá negyed kiló négytojásos száraz laskatésztát. Addig pirítsuk, amíg a tészta gyengén rózsaszínű lesz. Fél kiló burgonyát hámozzunk meg, nyersen vágjuk kockára, s helyezzük a bog
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1614
|
Hozzáadta::
Unicita
|
Dátum:
2011 Április 25
|
| |