Péntek
2024 Április 19
4:46 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 8:50 PM
    Bun cha - vietnami húsgombócos egytálétel

    Hozzávalók:

    húsgolyóhoz

    500 g darált sertéshús (ha lehet, kétszer darált)
    2 ek nádcukor
    5 ek víz
    1 db salottahagyma (nagyobb)
    3 ek szójaszósz
    bors ízlés szerint
    0.5 dl szezámolaj

    szószhoz

    2 ek rizsecet
    2 ek halszósz
    1 ek barna cukor
    1 gerezd fokhagyma
    1 db chili
    1.5 dl víz

    tálaláshoz

    25 dkg rizstészta
    10 dkg salátakeverék
    0.5 csokor koriander
    0.5 csokor menta

    ​​​​​​​

    A cukrot 3 ek vízzel egy kisebb lábasba tesszük, és kis lángon 8 perc alatt karamellizáljuk. Közben nagyon finomra vágjuk a hagymát. Ha kész a karamell, adunk hozzá még 2 ek hideg vizet, összekeverjük, és hozzáadjuk a húshoz. Mehet hozzá a hagyma, és az összes többi hozzávaló. Jól átgyúrjuk, és legalább másfél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, diónyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb serpenyőben, a felhevített szezámolajon, több adagban átsütjük. Használjunk nagy lángot, és rázogassuk folyamatosan. Ha kész tartsuk melegen. A chilit és a fokhagymát finomra vágjuk, és az össze többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Kisebb lábosba tesszük, és kb. a felére forraljuk vissza. Ha kész, hagyjuk kihűlni A tésztát lobogó sós vízben 5-7 perc alatt kifőzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majdhagyjuk lecsöpögni. A húsgolyókat a szószba forgatjuk. A tálkák aljára kerül a tészta, majd rá a húsgolyó a salátalevelek, az aprított menta és koriander. A maradék szószt még rálocsoljuk, és hidegen vagy melegen fogyasztjuk.

    forrás: nosalty

     

    Kategória: Vietnámi konyha | Megtekintések száma: 670 | Hozzáadta:: hardapa | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024