Hétfő
2018 Július 23
5:13 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4]Háztűznéző [3]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Keresés
Belépés
Kedvencem
Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2018 » Április » 9 » Bun cha - vietnami húsgombócos egytálétel
    8:50 PM
    Bun cha - vietnami húsgombócos egytálétel

    Hozzávalók:

    húsgolyóhoz

    500 g darált sertéshús (ha lehet, kétszer darált)
    2 ek nádcukor
    5 ek víz
    1 db salottahagyma (nagyobb)
    3 ek szójaszósz
    bors ízlés szerint
    0.5 dl szezámolaj

    szószhoz

    2 ek rizsecet
    2 ek halszósz
    1 ek barna cukor
    1 gerezd fokhagyma
    1 db chili
    1.5 dl víz

    tálaláshoz

    25 dkg rizstészta
    10 dkg salátakeverék
    0.5 csokor koriander
    0.5 csokor menta

    ​​​​​​​

    A cukrot 3 ek vízzel egy kisebb lábasba tesszük, és kis lángon 8 perc alatt karamellizáljuk. Közben nagyon finomra vágjuk a hagymát. Ha kész a karamell, adunk hozzá még 2 ek hideg vizet, összekeverjük, és hozzáadjuk a húshoz. Mehet hozzá a hagyma, és az összes többi hozzávaló. Jól átgyúrjuk, és legalább másfél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, diónyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb serpenyőben, a felhevített szezámolajon, több adagban átsütjük. Használjunk nagy lángot, és rázogassuk folyamatosan. Ha kész tartsuk melegen. A chilit és a fokhagymát finomra vágjuk, és az össze többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Kisebb lábosba tesszük, és kb. a felére forraljuk vissza. Ha kész, hagyjuk kihűlni A tésztát lobogó sós vízben 5-7 perc alatt kifőzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majdhagyjuk lecsöpögni. A húsgolyókat a szószba forgatjuk. A tálkák aljára kerül a tészta, majd rá a húsgolyó a salátalevelek, az aprított menta és koriander. A maradék szószt még rálocsoljuk, és hidegen vagy melegen fogyasztjuk.

    forrás: nosalty

     

    Kategória: Vietnámi konyha | Megtekintések száma: 30 | Hozzáadta: hardapa | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2018