5-8 dkg kesudió (kb 3 maréknyi)
2 marék csirkemell apróra vágva
2 marék nagyobb szeletekre vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
szárított csili
2 szál zöldhagyma
2 tk csilispaszta
4 ek világos szójaszósz
4 ek sötét szójaszósz
2 ek halszósz olaj
koriander
Egyszerre egy adagot készítek , tehát a hozzávalókat felezni kell. Az apróra vágott fokhagymát egy kevés olajon kezdem pirítani, majd teszek bele 1 marék húst. 1-1 ek szójaszószt öntök a húsra. Ha már majdnem kész a hús, hozzáadom a csilipasztát, és megint keverek rajta egyet. Jöhet bele megint egy-egy kanál szójaszósz. Utána mehet bele a hagyma és a kesudió, majd a halszósz. A szószok hozzáadási sorrendje változtatható, ez az általam használt sorrend. Látszik az ételen, ha még valamit hozzá kell adni. Végezetül a 2-3 cm-es szeletelt zöldhagymát kell beletenni, esetleg szárított csilit és koriandert lehet tenni rá.
Rizzsel tálaljuk.
(forrás: gasztrotipp)