Szerda
2024 Április 24
11:33 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2015  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 3:05 AM
    Kesudiós csirke

    Hozzávalók:

    5-8 dkg kesudió (kb 3 maréknyi)
    2 marék csirkemell apróra vágva
    2 marék nagyobb szeletekre vágott vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    szárított csili
    2 szál zöldhagyma
    2 tk csilispaszta
    4 ek világos szójaszósz
    4 ek sötét szójaszósz
    2 ek halszósz olaj
    koriander

    Egyszerre egy adagot készítek , tehát a hozzávalókat felezni kell. Az apróra vágott fokhagymát egy kevés olajon kezdem pirítani, majd teszek bele 1 marék húst. 1-1 ek szójaszószt öntök a húsra. Ha már majdnem kész a hús, hozzáadom a csilipasztát, és megint keverek rajta egyet. Jöhet bele megint egy-egy kanál szójaszósz. Utána mehet bele a hagyma és a kesudió, majd a halszósz. A szószok hozzáadási sorrendje változtatható, ez az általam használt sorrend. Látszik az ételen, ha még valamit hozzá kell adni. Végezetül a 2-3 cm-es szeletelt zöldhagymát kell beletenni, esetleg szárított csilit és koriandert lehet tenni rá.
    Rizzsel tálaljuk.
    (forrás: gasztrotipp)

     

    Kategória: Thai konyha | Megtekintések száma: 1082 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): fokhagyma, csirke, hagyma, kesudió, szójaszósz, Chili | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024