Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
60 dkg cukor,
3 tojássárgája,
7 dl bor,
1 kg alma,
20 dkg darált dió,
20 dkg darált mák,
1 üveg szilvalekvár,
1 csomag mazsola,
1 szelet reszelt csokoládé,
2 evőkanál baracklekvár,
fahéj,
őrölt szegfűszeg,
reszelt narancshéj
|
|
A lisztet, a margarint, a tojássárgáját ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom. Öt részre osztom, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Mindegyiket sorban, vékonyra nyújtom, a legnagyobbal kibélelek egy tepsit, erre máktölteléket (a darált mákot borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt adok bele) kenek. Ráhelyezem a következő tésztalapot, amelyre a szeletekre vágott, borban párolt alma kerül. Újabb tésztalap, amelyre diótölteléket (a darált diót borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverek bele) halmozom. A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítok az utolsó tésztalappal, tojássárgájával megkenem, és lassú tűzön készre sütöm. (Valamennyi tölteléket kihűtve teszem a tésztába). |
|