Csütörtök
2024 Április 18
9:01 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 6:36 PM
    Lecsó
    Hozzávalók:
    2 kiló paprika (én bogyiszlóiból csinálom)
    50-60 dkg hagyma
    50-60 dkg paradicsom vagy egy doboz (½ liter) paszírozott paradicsom
    50 dkg füstölt kolbász
    pirospaprika

    olaj, vagy zsír




    A lecsót többféleképpen készítik. Nem csak Magyarországon, hanem gyakorlatilag - ilyen olyan formában - a mediterráneum minden országában megtalálható. A magyar lecsó egyszerűségével és ízvilágával majd' mindenkit levesz a lábáról (német kollégáim egyik kedvence volt).
    A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon, vagy zsíron megdinszteljük. Ezután a tűzről félretéve és kicsit lehűtve hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Visszatéve a tűzre hozzáadjuk a karikára vágottt kolbászt és a meghámozott paradicsomot. Addig főzzük lassú tűzön, míg a hagyma el nem fő. Ekkor beletesszük a kicsumázott, felkarikázott paprikát. Fedő alatt készre főzzük, közben ízlés szerint sózzuk. A paprikát nem szabad teljesen elfőzni, mert akkor a héja gyakorlatilag ehetetlenné teszi. Főtt rizzsel, pirított tarhonyával, nokedlivel, vagy csak natúr, kenyérrel tálaljuk.
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1133 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): magyar, lecsó, étel, paprika | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024