Péntek
2017 December 15
1:23 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Április » 14 » Lecsó
    6:36 PM
    Lecsó
    Hozzávalók:
    2 kiló paprika (én bogyiszlóiból csinálom)
    50-60 dkg hagyma
    50-60 dkg paradicsom vagy egy doboz (½ liter) paszírozott paradicsom
    50 dkg füstölt kolbász
    pirospaprika

    olaj, vagy zsír




    A lecsót többféleképpen készítik. Nem csak Magyarországon, hanem gyakorlatilag - ilyen olyan formában - a mediterráneum minden országában megtalálható. A magyar lecsó egyszerűségével és ízvilágával majd' mindenkit levesz a lábáról (német kollégáim egyik kedvence volt).
    A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon, vagy zsíron megdinszteljük. Ezután a tűzről félretéve és kicsit lehűtve hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Visszatéve a tűzre hozzáadjuk a karikára vágottt kolbászt és a meghámozott paradicsomot. Addig főzzük lassú tűzön, míg a hagyma el nem fő. Ekkor beletesszük a kicsumázott, felkarikázott paprikát. Fedő alatt készre főzzük, közben ízlés szerint sózzuk. A paprikát nem szabad teljesen elfőzni, mert akkor a héja gyakorlatilag ehetetlenné teszi. Főtt rizzsel, pirított tarhonyával, nokedlivel, vagy csak natúr, kenyérrel tálaljuk.
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 618 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): magyar, lecsó, étel, paprika | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017