Péntek
2024 Április 26
10:01 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók 4 főre:
    20 dkg juhtúró
    2 dl tejföl
    10 dkg natúr krémsajt
    1 kk őrölt szerecsendió
    10 dkg reszelt sajt
    2 tojás
     só
    őröltbors
    2 dkg margarin
    1 kg brokkoli (pucolás után)


    Elkészítés:
    A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük. A tojást, a ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1055 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók 4 főre:
    25 dkg kukoricadara
    7 dl víz
    2 ek olívaolaj
    20 dkg feta sajt
    olajbogyó

    bors


     

    Elkészítés:
    1. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
    2. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük ... Tovább »

    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1243 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 30 perc
    sütés: 60 perc

    Hozzávalók 4 főre:

    1,5 kg krumpli
    2 nagy fej vöröshagyma
    2 db paradicsom
    2 db paprika
    1 nagy doboz tejföl
    5 dkg sajt
    10 dkg margarin
    1 ek liszt

    bors
    pirospaprika



    Elkészítés:
    1. A krumplit meghámozzuk, kb. 2-3 mm-es karikára vágjuk.
    2. A hagymát félbevágjuk, felk ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 2322 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 15 perc
    sütés: 20 perc

    Hozzávalók 4 főre:
    8 db közepes paradicsom
    8 tk zöldfűszeres Philadelphia krémsajt
    frissen őrölt bors
    2 tk szárított bazsalikom
    8 kisebb tojás
    1 tk őrölt paprika
    4 tk reszelt parmezán
    1 ek olaj

    Elkészítés:
    1. A paradicsomok felső negyedét óvatosan lev ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1059 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    sütési mód: alul-felül sütés
    előkészület: 20 perc sütés: 30 perc

    Hozzávalók 2 főre:

    20 dkg sima liszt
    10 dkg teljes kiőrlésű liszt
    (pl. rozs, tönkölybúza)
    2,5 dkg friss élesztő

    +kevés meleg víz, amennyit felvesz
    Tetejére:
    tojássárga
    magok ízlés szerint (lenmag, szezámmag, szotyi, tökmag stb.)
    elkészítés
    1. Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk (nem kell futtatni).
    2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk magokat ízlés szerint, kevés sót és az élesztős vizet hozzáadva kemény
    tésztát gyúrunk. Nem kell külön keleszteni!
    3. Formázzuk, tetejét bevagdossuk, 50 fokos sütőben kelesztjük. Nagyon szépen megkel, kb. háromszorosára.
    4. Tetej ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1352 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc

    Hozzávalók 4 főre:

    25 dkg fagyasztott mexikói
    zöldségkeverék
    50 dkg penne
    10 dkg trappista sajt
    ételízesítő
    bors

    Sajtmártáshoz:
    10 dkg trappista sajt
    (lehet füstölt sajt is)
    2 púpos ek liszt
    2-3 dl tej
    olaj
    2-3 ek tejföl (nem fontos)
    fokhagyma granulátum
    szerecsendió
     só
    bors
    Tepsibe:
    olaj
    zsemlemorzsa
    Elkészítés:
    1. A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.
    2. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
    3. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, é ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1195 | Hozzáadta:: Unicita | Dátum: 2011 Július 26 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024