Hozzávalók: (4 személyre) 50 dkg marhafartő, marhacsont sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 2 liter víz 1 evőkanál só metélőhagyma (snidling) |
| A csontot és a megtisztított, szeletekre vágott zöldséget hideg vízben tesszük fel főni, s a húst csak akkor adjuk hozzá, amikor a víz már forr. Így a hús jobb ízű lesz, mert a pórusok összezáródnak, s a nedv a húsban marad. A párolás lassú tűzön mintegy két órát tart. Ha a hús megpuhul, a levét leszűrjük, annyit azonban a faz&eacu
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 tojás 45-50 dkg liszt 30 dkg juhtúró 2 dl tejföl 20 dkg füstölt szalonna só | |
Egy nagy fazékban feltesszük a vizet főni.
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a liszttel, a tojással, és sózzuk.
Ha a víz felfőtt, nokedliszaggatóval a forrásban levő sós vízbe s
...
Tovább »
|
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg padlizsán 40 dkg sertéscomb 1 nagy fej hagyma 4+2 evőkanál olaj 1 kávéskanál pirospaprika 30 dkg zöldpaprika 40 dkg paradicsom 20 dkg hosszú szemű rizs 3 dkg vaj 4 dl tejföl 1-2 szál petrezselyem
|
| A pa
...
Tovább »
Kategória:
Szerb konyha
|
Megtekintések száma:
2315
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Március 31
|
|
Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús 1 kis doboz paradicsompüré olaj vaj 1 kg burgonya szerencsedió babérlevélpor só fekete bors 2 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
|
| Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, majd egy- két percig együtt sütjük. Beletesszük a sertéshúst a doboz paradicsompürével, késhegynyi ba
...
Tovább »
Kategória:
Görög konyha
|
Megtekintések száma:
1871
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Március 31
|
|
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma2 zöldpaprika 4 paradicsom 1 nagy kígyóuborka 3 cikk fokhagyma só 1 szelet kenyér
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 60 dkg marhafartő vagy hátszín 25 dkg marhacsont 2 sárgarépa 2 petrezselyemgyökér 1 kis hagyma kis darab marhamáj és -lép 2 l víz (egy személyre 1/4 l levest számítva) 1 evőkanál só A májgombóchoz: 15 dkg marhamáj 1 kis hagyma 4 dkg zsír 1 tojás 2 zsemle kevés tej petrezselyem só bors majoránna 1 gerezd fokhagyma 7 dkg zsemlemorzsa
|
| A h
...
Tovább »
Kategória:
Német konyha
|
Megtekintések száma:
1370
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Március 31
|
|
Hozzávalók: 25 dkg spagetti 15-20 dkg bacon, kolozsvári szalonna vagy császárszalonna kockázva ½ fej hagyma (ha kicsi, akkor egész) apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma átnyomva vagy nagyon finomra vágva 2 tojás (esetleg még 2 sárgája) 8-10 dkg pecorino és/vagy parmezán sajt reszelve olívaolaj só bors 3 cl száraz fehérbor (elhagyható) 1/2 csokor friss petrezselyem
| | A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, serpenyőben kevés olivaolajon éppho
...
Tovább »
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
1511
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Március 31
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 20 dkg padlizsán 20 dkg paradicsom 20 dkg színes paprika 20 dkg cukkini 10 dkg gomba 4 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem 1 teáskanál finomra vágott bazsalikom 1 dl paradicsom-ivólé
|
|
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A padlizsánt felaprítjuk 1x1
...
Tovább »
|
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhalábszár vagy felsál 1 közepes fej vöröshagyma 1 zöldpaprika paradicsom 2 evőkanál olaj 1 kk. édesnemes pirospaprika 25 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen 30 dkg burgonya 1-2 csipet őrölt köménymag
|
|
A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és v&eacu
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1263
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Március 31
|
| |