Péntek
2024 November 22
1:54 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:
    (4 személyre)
    50 dkg marhafartő, marhacsont
    sárgarépa
    1 petrezselyemgyökér
    2 liter víz
    1 evőkanál só
    metélőhagyma (snidling)


    A csontot és a megtisztított, szeletekre vágott zöldséget hideg vízben tesszük fel főni, s a húst csak akkor adjuk hozzá, amikor a víz már forr. Így a hús jobb ízű lesz, mert a pórusok összezáródnak, s a nedv a húsban marad. A párolás lassú tűzön mintegy két órát tart. Ha a hús megpuhul, a levét leszűrjük, annyit azonban a faz&eacu ... Tovább »
    Kategória: Osztrák konyha | Megtekintések száma: 2038 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 kg burgonya
    2 tojás
    45-50 dkg liszt 
    30 dkg juhtúró 
    2 dl tejföl 
    20 dkg füstölt szalonna 
    só 


     Egy nagy fazékban feltesszük a vizet főni. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a liszttel, a tojással, és sózzuk. Ha a víz felfőtt, nokedliszaggatóval a forrásban levő sós vízbe s ... Tovább »
    Kategória: Szlovák konyha | Megtekintések száma: 2354 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    30 dkg padlizsán
    40 dkg sertéscomb
    1 nagy fej hagyma
    4+2 evőkanál olaj
    1 kávéskanál pirospaprika
    30 dkg zöldpaprika
    40 dkg paradicsom
    20 dkg hosszú szemű rizs
    3 dkg vaj
    4 dl tejföl
    1-2 szál petrezselyem


    A pa ... Tovább »
    Kategória: Szerb konyha | Megtekintések száma: 2315 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    40 dkg darált sertéshús
    1 kis doboz paradicsompüré
    olaj
    vaj
    1 kg burgonya
    szerencsedió
    babérlevélpor

    fekete bors
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagy fej vöröshagyma
    2 evőkanál olaj


    Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, majd egy-
    két percig együtt sütjük. 
    Beletesszük a sertéshúst a doboz paradicsompürével, késhegynyi ba ... Tovább »
    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 1871 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    1 fej vöröshagyma2 zöldpaprika
    paradicsom
    1 nagy kígyóuborka
    3 cikk fokhagyma

    1 szelet kenyér
    ... Tovább »
    Kategória: Spanyol konyha | Megtekintések száma: 1342 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    60 dkg marhafartő vagy hátszín
    25 dkg marhacsont
    2 sárgarépa
    2 petrezselyemgyökér
    1 kis hagyma
    kis darab marhamáj és -lép
    2 l víz (egy személyre 1/4 l levest számítva)
    1 evőkanál só
    A májgombóchoz:
    15 dkg marhamáj
    1 kis hagyma
    4 dkg zsír
    1 tojás
    2 zsemle
    kevés tej
    petrezselyem

    bors
    majoránna
    1 gerezd fokhagyma
    7 dkg zsemlemorzsa



    A h ... Tovább »
    Kategória: Német konyha | Megtekintések száma: 1370 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    25 dkg spagetti
    15-20 dkg bacon, kolozsvári szalonna vagy császárszalonna kockázva
    ½ fej hagyma (ha kicsi, akkor egész) apróra vágva
    1-2 gerezd fokhagyma átnyomva vagy nagyon finomra vágva
    2 tojás (esetleg még 2 sárgája)
    8-10 dkg pecorino és/vagy parmezán sajt reszelve
    olívaolaj

    bors
    3 cl száraz fehérbor (elhagyható)
    1/2 csokor friss petrezselyem


    A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, serpenyőben kevés olivaolajon éppho ... Tovább »
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1511 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    20 dkg padlizsán
    20 dkg paradicsom
    20 dkg színes paprika
    20 dkg cukkini
    10 dkg gomba
    4 evőkanál olívaolaj
    1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
    1 teáskanál finomra vágott bazsalikom
    1 dl paradicsom-ivólé



    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A padlizsánt felaprítjuk 1x1 ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1312 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók 4 személyre:
    40 dkg marhalábszár vagy felsál
    1 közepes fej vöröshagyma
    1 zöldpaprika
    paradicsom
    2 evőkanál olaj
    1 kk. édesnemes pirospaprika
    25 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
    30 dkg burgonya
    1-2 csipet őrölt köménymag



    A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és v&eacu ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1263 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 Március 31 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024