Szombat
2024 Április 20
3:42 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 12:26 PM
    Gyuvecs (rác rakott lecsó)
    Hozzávalók 4 személyre:
    30 dkg padlizsán
    40 dkg sertéscomb
    1 nagy fej hagyma
    4+2 evőkanál olaj
    1 kávéskanál pirospaprika
    30 dkg zöldpaprika
    40 dkg paradicsom
    20 dkg hosszú szemű rizs
    3 dkg vaj
    4 dl tejföl
    1-2 szál petrezselyem


    A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, hámozatlanul 1/2 cm vastagon felkarikázzuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A hagymát megfonnyasztjuk 4 evőkanál olajban, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt puhára főzzük, azaz pörköltet készítünk. Miközben a pörkölt fő a zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, mindkettőt felkarikázzuk. A padlizsánt leöblítjük, szárazra törölgetjük, és a zöldpaprikával együtt a maradék 2 evőkanál olajban 5 percig sütjük. A rizst leöblítjük, és enyhén sós, bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a rizs felét, megrakjuk a zöldpaprika-padlizsánkeverékkel és a paradicsom felével. A tetejére simítjuk levével együtt a pörköltet és a tejföl felét, majd betakarjuk a maradék rizzsel és paradicsommal. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel, végül a tetejére morzsoljuk a maradék vajat. A forró sütőben 20-25 percig forrósítjuk-sütjük. Petrezselyemmel vidámítva azonnal tálaljuk. 
    Kategória: Szerb konyha | Megtekintések száma: 2254 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): gyuvecs, lecsó, rakott, szerb | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024