Kedd
2017 Július 25
11:49 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Március » 31 » Gyuvecs (rác rakott lecsó)
    12:26 PM
    Gyuvecs (rác rakott lecsó)
    Hozzávalók 4 személyre:
    30 dkg padlizsán
    40 dkg sertéscomb
    1 nagy fej hagyma
    4+2 evőkanál olaj
    1 kávéskanál pirospaprika
    30 dkg zöldpaprika
    40 dkg paradicsom
    20 dkg hosszú szemű rizs
    3 dkg vaj
    4 dl tejföl
    1-2 szál petrezselyem


    A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, hámozatlanul 1/2 cm vastagon felkarikázzuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A hagymát megfonnyasztjuk 4 evőkanál olajban, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt puhára főzzük, azaz pörköltet készítünk. Miközben a pörkölt fő a zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, mindkettőt felkarikázzuk. A padlizsánt leöblítjük, szárazra törölgetjük, és a zöldpaprikával együtt a maradék 2 evőkanál olajban 5 percig sütjük. A rizst leöblítjük, és enyhén sós, bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a rizs felét, megrakjuk a zöldpaprika-padlizsánkeverékkel és a paradicsom felével. A tetejére simítjuk levével együtt a pörköltet és a tejföl felét, majd betakarjuk a maradék rizzsel és paradicsommal. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel, végül a tetejére morzsoljuk a maradék vajat. A forró sütőben 20-25 percig forrósítjuk-sütjük. Petrezselyemmel vidámítva azonnal tálaljuk. 
    Kategória: Szerb konyha | Megtekintések száma: 1271 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): gyuvecs, lecsó, rakott, szerb | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017