Csütörtök
2024 Április 25
1:21 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 4:50 AM
    Görög rakottkrumpli
    Hozzávalók:
    40 dkg darált sertéshús
    1 kis doboz paradicsompüré
    olaj
    vaj
    1 kg burgonya
    szerencsedió
    babérlevélpor

    fekete bors
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagy fej vöröshagyma
    2 evőkanál olaj


    Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, majd egy-
    két percig együtt sütjük. 
    Beletesszük a sertéshúst a doboz paradicsompürével, késhegynyi babérlevélporral, kevés sóval, borssal ízesítjük. 
    Saját levében, majd nagyon kevés vizet aláöntve, jó puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. 
    Másik edényben vajon kevés vízzel nem túl puhára pároljuk a meghámozott, karikákra vágott burgonyát és ezt sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. 
    Egyik felét egy mély tűzálló tálba tesszük, erre tesszük a párolt húst, és befedjük burgonyával. 
    Leöntjük 1,5 dl vízzel, lefedjük, s a forró sütőben 30 percig sütjük, majd megpirítjuk a tetejét.
    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 1814 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): görög, darált, krumpli, rakott, hús | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024