Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús 1 kis doboz paradicsompüré olaj vaj 1 kg burgonya szerencsedió babérlevélpor só fekete bors 2 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
|
|
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, majd egy- két percig együtt sütjük. Beletesszük a sertéshúst a doboz paradicsompürével, késhegynyi babérlevélporral, kevés sóval, borssal ízesítjük. Saját levében, majd nagyon kevés vizet aláöntve, jó puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. Másik edényben vajon kevés vízzel nem túl puhára pároljuk a meghámozott, karikákra vágott burgonyát és ezt sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. Egyik felét egy mély tűzálló tálba tesszük, erre tesszük a párolt húst, és befedjük burgonyával. Leöntjük 1,5 dl vízzel, lefedjük, s a forró sütőben 30 percig sütjük, majd megpirítjuk a tetejét.
|