Hétfő
2017 Október 23
0:01 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2011 » Március » 31 » Görög rakottkrumpli
    4:50 AM
    Görög rakottkrumpli
    Hozzávalók:
    40 dkg darált sertéshús
    1 kis doboz paradicsompüré
    olaj
    vaj
    1 kg burgonya
    szerencsedió
    babérlevélpor

    fekete bors
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagy fej vöröshagyma
    2 evőkanál olaj


    Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, majd egy-
    két percig együtt sütjük. 
    Beletesszük a sertéshúst a doboz paradicsompürével, késhegynyi babérlevélporral, kevés sóval, borssal ízesítjük. 
    Saját levében, majd nagyon kevés vizet aláöntve, jó puhára pároljuk. Időnként megkeverjük. 
    Másik edényben vajon kevés vízzel nem túl puhára pároljuk a meghámozott, karikákra vágott burgonyát és ezt sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. 
    Egyik felét egy mély tűzálló tálba tesszük, erre tesszük a párolt húst, és befedjük burgonyával. 
    Leöntjük 1,5 dl vízzel, lefedjük, s a forró sütőben 30 percig sütjük, majd megpirítjuk a tetejét.
    Kategória: Görög konyha | Megtekintések száma: 1027 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): görög, darált, krumpli, rakott, hús | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017