Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma2 zöldpaprika 4 paradicsom 1 nagy kígyóuborka 3 cikk fokhagyma só 1 szelet kenyér 5 ek. olaj 2 ek. borecet 1 csipetnyi őrölt kömény 1 csipetnyi pirospaprika Levesbetét: 1 kis fej vöröshagyma 1 paradicsom 1 kisebb uborka
A kenyérszeletet felkockázzuk, majd forró olajban megpirítjuk, és egy mély tálba tesszük. A paradicsomot, zöldpaprikát, uborkát és a hagymát kockákra vágjuk, és a pirított kenyérre szórjuk. Hozzáöntjük az ecetet, majd az összezúzott fokhagymával, pirospaprikával, köménnyel és sóval ízesítjük. Hozzáöntünk még kb. 6 dl vizet, fedőt teszünk rá, és hűtőbe tesszük néhány órára. Végül leturmixoljuk, és a levesbetétül szolgáló felkockázott zöldségeket hozzáadjuk. Ezután már fogyaszthatjuk is.
|