Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 tojás 45-50 dkg liszt 30 dkg juhtúró 2 dl tejföl 20 dkg füstölt szalonna só | |
Egy nagy fazékban feltesszük a vizet főni.
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a liszttel, a tojással, és sózzuk.
Ha a víz felfőtt, nokedliszaggatóval a forrásban levő sós vízbe szaggatjuk. (Ha véletlenül szétmegy a vízben, még egy kis lisztet keverjünk hozzá.)
Ha feljön a tetejére, még kb. 6-7 percig főzzük.
Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és jöhet a következő adag.
Az apró kockára vágott szalonnát serpenyőbe tesszük, jól megpirítjuk.
Kiszedjük a szalonnát a zsírból, és ebbe a zsiradékba belecsipkedjük a juhtúrót. (Vigyázzunk, ne legyen túl forró!)
Kicsit átsütjük, állandóan kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölt is.
Összekeverjük a kifőtt tésztával, tálaláskor még egy pici tejfölt tehetünk rá, és megszórjuk a pirított szalonnával.
|