Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús 40 dkg vörösabab 25 dkg hámozott paradicsom 25 dkg morzsolt kukorica 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csípős zöldpaprika 1 kávéskanál chili só, bors, babérlevél |
|
A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük, és bő vízben a babérlevéllel együtt félpuhára főzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldpaprikát, megszórjuk a chilivel, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és mérsékelt tűzön, fedő alatt fél puhára főzzük. Leszűrjük a babot, és a húshoz keverjük. A bab főzőlevéből annyit öntünk alá, hogy szaftos legyen. A paradicsomot felkockázzuk, a kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, és a paradicsommal együtt a babos darált húshoz adjuk. Félig lefedve 10-15 perc alatt összeforraljuk. A mexikói chilis babot taccoval, vagy friss kenyerrel kínáljuk.
|