Péntek
2024 November 22
7:35 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 3
Vendégek: 3
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:

    ½ kg fettuccine tészta
    15 dkg reszelt füstölt sajt
    3 dl tejszín
    1 csokor petrezselyem
    kb 10 dkg margarin

    bors



    A margarint megolvasztjuk, belekeverjük a sajtot és a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután lassú tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Sóval borssal ízesítjük és összekeverjük a tésztával. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
    Kategória: Olasz konyha | Megtekintések száma: 1277 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    25 dkg rizs
    1 nagy fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 csípős zöldpaprika
    10 dkg reszelt füstölt sajt
    1 nagy csokor petrezselyemzöld
    4 evőkanál olívaolaj
    só (ízlés szerint)
    1/2 citrom leve



    Két evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott és lecsurgatott rizst, majd ráöntünk 1 liternyi vizet. Megöntözzük a citrom kicsavart és átszűrt levével, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Eközben a megtisztított vöröshagymát, a fokhagymát és a megmosott zöldpaprikát valamint a petrezselyemzöldet ledaráljuk, és a maradék olajon átpirítjuk. Ezut ... Tovább »
    Kategória: Spanyol konyha | Megtekintések száma: 2111 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    50 dkg vöröshagyma
    1 1/2 dl száraz fehérbor
    1 púpozott evőkanál finomliszt
    3 dkg margarin

    ízlés szerint törött fehér bors
    a tetejére 2 kicsi (szokásos) kifli
    4 evőkanál reszelt sajt



    A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom. A kifliket hosszában kettévágom, így négy szeletet kapok. Elosztom rajtuk a reszelt sajtot.
    A margarinon megfonnyasztom a hagymát. Rászórom a lisztet és kevergetve néhány percig pirítom. Ezután ráöntöm a bort és még egyliternyi vizet, majd sóval és fehér borssal fűszerezem. Legalább 1/2 ... Tovább »
    Kategória: Francia konyha | Megtekintések száma: 1354 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:

    3 adag marhapörkölt
    40 dkg héjában főtt burgonya
    20 dkg zöldbab
    1 padlizsán
    4 zöldpaprika
    2 szál sárgarépa
    1 kis doboz vörösbabkonzerv
    10 dkg párolt rizs
    2 tojás, 4 dl joghurt

    1 fej vöröshagyma
    2 dkg margarin
    a tepsihez:
    1 dkg margarin
    1 evőkanál zsemlemorzsa


    Közepes tepsit bekenek margarinnal és morzsával beszórom. A főtt burgonyát vékonyan felkarikázom, a zöldbabot feldarabolom, a padlizsánt felszeletelem és mindkét oldalán besózom (így kiengedi keserű levét). A zöldpaprikát kicsumázom, karikákra vágom, a répát feldarabolom ... Tovább »
    Kategória: Bolgár konyha | Megtekintések száma: 1813 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)


    Hozzávalók:

    50 dkg marhafartő
    1/2 dl olaj
    10-12 dkg zsemlemorzsa
    3 tojás
    2 dl tejföl
    1 teáskanál liszt
    1 mokkáskanál törött bors
    ízlés szerint só


    A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.) Kuktafazékba öntjük az olajat ... Tovább »
    Kategória: Magyar konyha | Megtekintések száma: 1406 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2012 Március 03 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024