Hozzávalók:
½ kg fettuccine tészta 15 dkg reszelt füstölt sajt 3 dl tejszín 1 csokor petrezselyem kb 10 dkg margarin só bors
|
| A margarint megolvasztjuk, belekeverjük a sajtot és a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ezután lassú tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Sóval borssal ízesítjük és összekeverjük a tésztával. Tálaláskor meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Kategória:
Olasz konyha
|
Megtekintések száma:
1277
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2012 Március 03
|
|
Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csípős zöldpaprika 10 dkg reszelt füstölt sajt 1 nagy csokor petrezselyemzöld 4 evőkanál olívaolaj só (ízlés szerint) 1/2 citrom leve
|
| Két evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott és lecsurgatott rizst, majd ráöntünk 1 liternyi vizet. Megöntözzük a citrom kicsavart és átszűrt levével, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Eközben a megtisztított vöröshagymát, a fokhagymát és a megmosott zöldpaprikát valamint a petrezselyemzöldet ledaráljuk, és a maradék olajon átpirítjuk. Ezut
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma 1 1/2 dl száraz fehérbor 1 púpozott evőkanál finomliszt 3 dkg margarin só ízlés szerint törött fehér bors a tetejére 2 kicsi (szokásos) kifli 4 evőkanál reszelt sajt
|
| A vöröshagymát tisztítás után apróra vágom. A kifliket hosszában kettévágom, így négy szeletet kapok. Elosztom rajtuk a reszelt sajtot. A margarinon megfonnyasztom a hagymát. Rászórom a lisztet és kevergetve néhány percig pirítom. Ezután ráöntöm a bort és még egyliternyi vizet, majd sóval és fehér borssal fűszerezem. Legalább 1/2
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
3 adag marhapörkölt 40 dkg héjában főtt burgonya 20 dkg zöldbab 1 padlizsán 4 zöldpaprika 2 szál sárgarépa 1 kis doboz vörösbabkonzerv 10 dkg párolt rizs 2 tojás, 4 dl joghurt só 1 fej vöröshagyma 2 dkg margarin a tepsihez: 1 dkg margarin 1 evőkanál zsemlemorzsa
|
| Közepes tepsit bekenek margarinnal és morzsával beszórom. A főtt burgonyát vékonyan felkarikázom, a zöldbabot feldarabolom, a padlizsánt felszeletelem és mindkét oldalán besózom (így kiengedi keserű levét). A zöldpaprikát kicsumázom, karikákra vágom, a répát feldarabolom
...
Tovább »
Kategória:
Bolgár konyha
|
Megtekintések száma:
1813
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2012 Március 03
|
|
Hozzávalók:
50 dkg marhafartő
1/2 dl olaj
10-12 dkg zsemlemorzsa
3 tojás
2 dl tejföl
1 teáskanál liszt
1 mokkáskanál törött bors
ízlés szerint só |
| A marhahúst 8 szeletre vágjuk, széleit bevagdossuk, és húsvágó deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalát is ugyanígy előkészítjük. (Addig-addig mártogatjuk a morzsába, és addig veregetjük, amíg egybefüggő réteget nem képez a húson a morzsa.) Kuktafazékba öntjük az olajat
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1406
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2012 Március 03
|
| |