Péntek
2024 November 22
3:15 PM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  December 2011  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • Hozzávalók:

    1 ek vaj
    2 fej hagyma
    1 zöldpaprika
    2 paradicsom
    ½ kg marhahús apróra vágva
    1l marhahúsleves
    6-8 hámozott éretlen banán


    Cseréplábasban pirítsuk barnára a hagymát a vajban. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Öntsük hozzá a levest és szükség szerint sózzunk utána. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10-15 percig, majd adjuk hozzá a húst és a banánt. Főzzük tovább, amíg a hús meg nem puhul. Rizzsel tálaljuk.
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1838 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók (4-5 személyre):

    1,5 kg csirkehús vegyesen
    6 dkg vaj
    4 fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 ek csipős paprika
    3 szem paradicsom
    1 kemény főtt tojás fejenként.


    A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk. Tegyük hozzá a paprikát, a csirkedara-bokat, pirítsuk 5 percig. Ezután tegyük bele a paradicsomot, a vajat és annyi vizet, hogy félig befedje a csirkét. Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Ha kész, adjuk hozzá a keménytojásokat és főzzük még 5-6 percig.< ... Tovább »
    Kategória: Afrikai konyha | Megtekintések száma: 1470 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    ½kg főtt, apró szemű szárazbab
    1 ek csípős paprikakrém
    1 fej apróra vágott hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1/4 kg apróra vágott puha kolbász
    1 kk koriander
    2 szem krumpli
    reszelt márványsajt
    12 db forró tortilla


    A krumplikat vágjuk kockára és főzzük meg. A hagymát, fokhagymát fonnyasszuk meg kicsit és keverjük össze a kolbásszal, paprikakrémmel, korianderrel és a babbal. Osszuk ... Tovább »
    Kategória: Mexikói konyha | Megtekintések száma: 1384 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Hozzávalók:
    50 dkg darált bárányhús (esetleg pulyka, vagy sertés)
    1 karéj régi kenyér
    10 dkg feta sajt
    1 vöröshagyma

    frissen őrölt bors
    1 teáskanál szárított mentalevél
    liszt
    olívaolaj


    A kenyeret megszabadítom a héjától, majd egy kevés vízbe beáztatom. Amíg ázik, addig összekeverem a húst a nagyon apróra vágott hagymával, a finomabbik res ... Tovább »
    Kategória: Albán konyha | Megtekintések száma: 1472 | Hozzáadta:: hardapa | Dátum: 2011 December 18 | Hozzászólások (0)

    Copyright MyCorp © 2024