Hozzávalók:
1 ek vaj 2 fej hagyma 1 zöldpaprika 2 paradicsom ½ kg marhahús apróra vágva 1l marhahúsleves 6-8 hámozott éretlen banán |
|
Cseréplábasban pirítsuk barnára a hagymát a vajban. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Öntsük hozzá a levest és szükség szerint sózzunk utána. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10-15 percig, majd adjuk hozzá a húst és a banánt. Főzzük tovább, amíg a hús meg nem puhul. Rizzsel tálaljuk.
|
Hozzávalók (4-5 személyre):
1,5 kg csirkehús vegyesen 6 dkg vaj 4 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek csipős paprika 3 szem paradicsom 1 kemény főtt tojás fejenként. |
|
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk. Tegyük hozzá a paprikát, a csirkedara-bokat, pirítsuk 5 percig. Ezután tegyük bele a paradicsomot, a vajat és annyi vizet, hogy félig befedje a csirkét. Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Ha kész, adjuk hozzá a keménytojásokat és főzzük még 5-6 percig.<
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
½kg főtt,
apró szemű szárazbab 1 ek csípős
paprikakrém
1 fej apróra vágott hagyma 3 gerezd fokhagyma
1/4 kg
apróra vágott puha kolbász 1 kk koriander 2 szem krumpli reszelt
márványsajt
12 db forró tortilla |
|
A krumplikat vágjuk kockára és főzzük meg. A hagymát, fokhagymát fonnyasszuk meg kicsit és keverjük össze a kolbásszal, paprikakrémmel, korianderrel és a babbal. Osszuk
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 50 dkg darált bárányhús (esetleg pulyka, vagy sertés) 1 karéj régi kenyér 10 dkg feta sajt 1 vöröshagyma só frissen őrölt bors 1 teáskanál szárított mentalevél liszt olívaolaj |
|
A kenyeret megszabadítom a héjától, majd egy kevés vízbe beáztatom. Amíg ázik, addig összekeverem a húst a nagyon apróra vágott hagymával, a finomabbik res
...
Tovább »
Kategória:
Albán konyha
|
Megtekintések száma:
1472
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 December 18
|
| |