Hozzávalók:
½ kg darálthús 1 kg krumpli ½ kg füstölt kolbász pirospaprika hagyma majoranna feketebors 2 l húsleves alaplé ½ kg zöldborsó liszt fokhagyma olaj
|
|
Készítsünk pörköltalapot a hozávalókból, de a felkarikázott kolbászt is tegyük hozzá. Dobjuk rá a darálthúst és addig kavargassuk, amíg meg nem barnul. Közben fűszerezzük. Adjuk hozzá a húslevest, és a felkockázott krumplit a borsóval együtt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, készítsünk fokhagymás rántást (mint a bablevesnél) és azt is keverjük bele. Nokedlival, vagy csipetkével tálaljuk, de kenyérrel is kitűnő.
|
Hozzávalók:
3 fej nagyobb hagyma 2 kg krumpli ½ kg savanyúkáposzta ½ kg lángolt kolbász zsír só fekete és fehér bors fokhagymagranulátum szárnyas fűszerkeverék tejföl pirospaprika
A hagymát, krumplit és kolbászt felkarikázzuk. Ne felejtsük el a hagymát és a krumplit előtte megtisztítani, illetve meghámozni. Egy tepsit kenjünk ki zsírral (nem olajjal!) és fektessünk bele egy réteg krumplit, hagymát, kolbászt és káposztát, ebben a sorrendben. Ezt ismételjük mindaddig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén a tetejére krumpli kerüljön. Minden egyes elkészült réteget fűszerezzünk meg a fenti fűszerekkel. A tetejére pirospaprikával elkevert tejfölt öntsünk. Fedjük le alufóliával, és felmelegített sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuh
...
Tovább »
| |