Péntek
2017 Május 26
11:43 PM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Zsidó ételek [3]
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Háztűznéző [6]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Keresés
Belépés
Kedvencem
A reklám helye

Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
  • Magyarország dióhéjban
  • Unicita kedvencei
  • hardapa világa
  • Csevegő.net
  • Csevegő.net fórum
  • A Süticsapat weboldala
  • Nyitólap » 2013 » Június » 6 » Töltött pulyka
    12:50 PM
    Töltött pulyka
    Hozzávalók:

    1 db 3-4 kilós konyhakész pulyka
    só, bors
    5 dl víz
    3 fej hagyma
    1 babérlevél
    a pulyka mája
    12 dkg olvasztott vaj
    1 csomó petrezselyem
    5 szelet pirított fehér kenyér
    12,5 dkg kolbásztöltelék
    3 szál friss zsálya
    szerecsendió
    2 nagy vékony szelet szalonna
    1 csomó leveszöldség
    1,25 dl félszáraz fehérbor vagy száraz sherry
    2 dl friss tejföl
    1,25 dl tejszín
    3 dkg liszt



    A belsőségeket kivesszük a pulykából, amit jól leöblítünk, a máját félretesszük. A sós vizet felforraljuk, a nyakat, zúzát és szívet egy meghámozott hagymával és a babérlevéllel beletesszük, és lefedve 1 órát főzzük. Habszedő kanállal kiszedjük az aprólékot, a levet leszűrjük és félretesszük. A pulykát kívül-belül jól megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és sóval-borssal bedörzsöljük. A májat leöblítjük, leitatjuk, apróra vágjuk.  A maradék hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk, egy serpenyőben 3 dkg forró olvasztott vajban üvegesre pároljuk, beletesszük a májat, és állandó kevergetés közben 2 percig sütjük. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk, a pirított kenyeret fél centis kockákra vágjuk. A májas-hagymás keveréket, a petrezselymet, a kenyérkockákat és a kolbásztölteléket kb. 1,25 dl félretett főzőlével összekeverjük, finomra vágott zsályával, szerecsendió-reszelékkel, sóval-borssal fűszerezzük. E keverékkel megtöltjük a pulykát és bevarrjuk a nyílást. A pulykát mellével felfelé tepsibe vagy sütőtálba helyezzük. A maradék olvasztott vajat felforrósítjuk és ráöntjük, majd a szalonnaszeletekkel beborítjuk a mellét, és lazán lefedjük alufóliával. A tepsit előmelegített sütőbe 180 fokon 3 óra hosszat sütjük. Időről időre meglocsolgatjuk a kisülő pecsenyelével. Egy óra múlva eltávolítjuk az alufóliát. Megtisztítjuk a leveszöldséget, megmossuk, és nagyobb darabokra, a főtt belsőségeket pedig kis kockákra vágjuk. A sütési idő befejezése előtt egy órával a pecsenyelébe tesszük a zöldséget. Amikor a pulyka elkészült, kivesszük a tepsiből, a pecsenyelét fehérborral vagy sherryvel felengedjük, finom szitán beleszűrjük egy edénybe, folytonos keverés közben hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, majd óvatosan felforraljuk. A vajat és a lisztet eldolgozzuk, belevegyítjük a pecsenyelébe, és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. A kész mártást sóval és borssal fűszerezzük.
    Kategória: Amerikai (USA) konyha | Megtekintések száma: 571 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): szalonna, Sherry, máj, töltött, kolbász, tejföl, kenyér, pulyka, vaj, tejszín | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2017