Szombat
2024 Április 27
4:28 AM
FőoldalRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4] Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4] Angol konyha [1]
Arab konyha [4] Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1] Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2] Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1] Cseh konyha [1]
Dán konyha [1] Finn konyha [2]
Francia konyha [6] Görög konyha [4]
Holland konyha [2] Indiai konyha [1]
Japán konyha [3] Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1] Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [47] Mexikói konyha [3]
Német konyha [3] Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9] Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1] Perui konyha [1]
Portugál konyha [1] Román konyha [2]
Spanyol konyha [2] Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1] Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1] Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1] Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4] Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2013  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Mentett bejegyzések
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak

  • 12:50 PM
    Töltött pulyka
    Hozzávalók:

    1 db 3-4 kilós konyhakész pulyka
    só, bors
    5 dl víz
    3 fej hagyma
    1 babérlevél
    a pulyka mája
    12 dkg olvasztott vaj
    1 csomó petrezselyem
    5 szelet pirított fehér kenyér
    12,5 dkg kolbásztöltelék
    3 szál friss zsálya
    szerecsendió
    2 nagy vékony szelet szalonna
    1 csomó leveszöldség
    1,25 dl félszáraz fehérbor vagy száraz sherry
    2 dl friss tejföl
    1,25 dl tejszín
    3 dkg liszt



    A belsőségeket kivesszük a pulykából, amit jól leöblítünk, a máját félretesszük. A sós vizet felforraljuk, a nyakat, zúzát és szívet egy meghámozott hagymával és a babérlevéllel beletesszük, és lefedve 1 órát főzzük. Habszedő kanállal kiszedjük az aprólékot, a levet leszűrjük és félretesszük. A pulykát kívül-belül jól megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és sóval-borssal bedörzsöljük. A májat leöblítjük, leitatjuk, apróra vágjuk.  A maradék hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk, egy serpenyőben 3 dkg forró olvasztott vajban üvegesre pároljuk, beletesszük a májat, és állandó kevergetés közben 2 percig sütjük. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet és felaprítjuk, a pirított kenyeret fél centis kockákra vágjuk. A májas-hagymás keveréket, a petrezselymet, a kenyérkockákat és a kolbásztölteléket kb. 1,25 dl félretett főzőlével összekeverjük, finomra vágott zsályával, szerecsendió-reszelékkel, sóval-borssal fűszerezzük. E keverékkel megtöltjük a pulykát és bevarrjuk a nyílást. A pulykát mellével felfelé tepsibe vagy sütőtálba helyezzük. A maradék olvasztott vajat felforrósítjuk és ráöntjük, majd a szalonnaszeletekkel beborítjuk a mellét, és lazán lefedjük alufóliával. A tepsit előmelegített sütőbe 180 fokon 3 óra hosszat sütjük. Időről időre meglocsolgatjuk a kisülő pecsenyelével. Egy óra múlva eltávolítjuk az alufóliát. Megtisztítjuk a leveszöldséget, megmossuk, és nagyobb darabokra, a főtt belsőségeket pedig kis kockákra vágjuk. A sütési idő befejezése előtt egy órával a pecsenyelébe tesszük a zöldséget. Amikor a pulyka elkészült, kivesszük a tepsiből, a pecsenyelét fehérborral vagy sherryvel felengedjük, finom szitán beleszűrjük egy edénybe, folytonos keverés közben hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, majd óvatosan felforraljuk. A vajat és a lisztet eldolgozzuk, belevegyítjük a pecsenyelébe, és állandóan kevergetve 5 percig főzzük. A kész mártást sóval és borssal fűszerezzük.
    Kategória: Amerikai (USA) konyha | Megtekintések száma: 1205 | Hozzáadta:: hardapa | Címkék (kulcsszavak): szalonna, Sherry, máj, töltött, kolbász, tejföl, kenyér, pulyka, vaj, tejszín | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 0
    Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
    [ Regisztráció | Belépés ]
    Copyright MyCorp © 2024