Hozzávalók:
1 db tisztított liba nyakbőr kb. 1 csésze liszt 2 kanál libazsír kevés víz só bors pirospaprika
| | A lisztet összekeverjük a zsírral, a fűszerekkel, és esetleg egy kevés vízzel, hogy elég sűrű tészta legyen, s ezzel megtöltjük a nyakbőrt. Két végét összevarrjuk, s a nyers sóletba tesszük. Tálalásnál felszeleteljük.
Kategória:
Zsidó ételek
|
Megtekintések száma:
1475
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2012 November 25
|
|
Hozzávalók: (6 személyre)
40 dkg tarka (fürj) szárazbab 1/2 kg zsíros marhahús 1 nagy libacomb 25 dkg füstölt libahús 3 púpozott kanál liszt 20 dkg gersli 6 tojás 2 nagy vöröshagyma 1 nagy kanál libazsír | | A babot főzés előtt 24 órával beáztatjuk. A vöröshagymát levelekre bontjuk, és lassú tűzön a zsíron lábasban üvegesre pároljuk. Ha véletlenül egy-egy hagymalevél megbarnul, ki kell dobni, mert különben az egész sólet odaéghet. Meghintjük egy kanál liszttel, majd belehelyezzük a húst &eacut
...
Tovább »
Kategória:
Zsidó ételek
|
Megtekintések száma:
1840
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2012 November 25
|
| |