Hozzávalók:
12 tavaszi tekercs lap 20 dkg darált sertéshús 1 tojás 5 dkg üvegtészta ¼ zöld káposzta vékonyra szeletelve 1 bő marék szójacsíra 4 gerezd fokhagyma frissen őrölt fekete bors 2 evőkanál szójaszósz |
|
A tésztát vízben kicsit megáztatjuk. A húst kevés olajon megpirítjuk, majd
hozzáadjuk a vékonyra vágott káposztát és az apróra vágott fokhagymát.
Amikor már kicsit összeesett a káposzta, akkor lehúzzuk a tűzről,
szójaszószt adunk hozzá, majd elkeverjük a szójacsírával és a megáztatott
tésztával. Hozzáütünk egy tojást, és egy másikat is felütünk, elkeverjük. A
tésztalapokat megtöltjük, majd az feltekercselés után a tészták szélét
megkenjük az elkevert tojással, és a így elkészített tekercseket bő
olajban kisütjük.
|