Két kiló felsárszélt és vesepecsenyét, - mely jó kövéres - vagdaljunk fel egyforma, igen apró koczkákba, tegyük ezt vízbe s egy jó nagy kanál zsírt tegyünk lábasba forrni. Ha jó meleg a zsír, lökjünk bele két nagy fő koczkákra vágott vereshagymát és kávés kanál szegedi paprikát, gyorsan felkavarva, azonnal tegyük bele a vízből kiszedett hust; sózzuk meg öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje a hust. Fedjük be a lábast és egyforma tüzön hagyjuk főni. Mikor már kevés lé van alatta, de még nem pirult meg, ujjra öntsünk bele annyi vizet, hogy az edény félig legyen, egész addig ismételve ezt, a míg a hus izlés szerinti puha nem lesz. Mikor ezzel készen vagyunk, a jó és bő lébe tegyünk néhány koczkára vágott burgonyát nyersen, ügyelve, hogy el ne főjjön és levét ne sürítse. Legyen tehát rajta mindig annyi lé, hogy ellepje, de azért pirosságát látni lehessen. Ezt lehet burgonya nélkül is készíteni; csak annyi leve legyen, hogy soha meg ne pirulhasson. Hosszú tálban szokás asztalra adni. Legtöbbnyire felvert galuskát szoktak mellé adni.
|