Hozzávalók: 50 dkg feles borsó (zöld, száraz) 30 dkg sertéscsülök (nyers, nem füstölt) 25 dkg füstölt szalonna 50 dkg póréhagyma 1 db zellergumó 1 db vastag sárgarépa 1 csomó zeller zöld 30 dkg szafaládé (vagy debreceni) megfőzve só őrölt bors
|
| A feles borsót leöblítjük és egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A borsót, a húst és a füstölt szalonnát egy nagy lábasba tesszük és ráöntünk 2 liter vizet. Addig főzzük, amíg fel nem forr. Közben megmossuk a póréhagymát (ha szükséges leszedjük róla a fonn
...
Tovább »
|
Hozzávalók: 300 g marhalábszár 300 g füstölt csülök 150 g lángolt kolbász 100 g zsír 200 g burgonya 150 g vegyes zöldség 100 g gomba 100 g vöröshagyma 50 g reszelt tészta 150 g zöldpaprika paradicsom 20 g fokhagyma 5 g kömény só csöves paprika (ízlés szerint) 20 g fűszerpaprika
|
| Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marha lábszárat, a kicsontozott kockára vágott fü
...
Tovább »
Kategória:
Magyar konyha
|
Megtekintések száma:
1172
|
Hozzáadta::
hardapa
|
Dátum:
2011 Augusztus 06
|
| |