Hétfő
2018 Október 22
6:57 AM
NyitólapRegisztrációBelépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Afrikai konyha [4]Albán konyha [1]
Amerikai (USA) konyha [4]Angol konyha [1]
Arab konyha [4]Argentín konyha [3]
Ausztrál konyha [1]Belga konyha [1]
Bolgár konyha [2]Brazil konyha [1]
Chilei konyha [1]Cseh konyha [1]
Dán konyha [1]Finn konyha [2]
Francia konyha [6]Görög konyha [4]
Holland konyha [2]Indiai konyha [1]
Japán konyha [3]Kínai konyha [4]
Koreai konyha [1]Lengyel konyha [2]
Magyar konyha [46]Mexikói konyha [3]
Német konyha [3]Norvég konyha [1]
Olasz konyha [9]Orosz konyha [4]
Osztrák konyha [1]Perui konyha [1]
Portugál konyha [1]Román konyha [2]
Spanyol konyha [2]Svájci konyha [2]
Svéd konyha [1]Szerb konyha [1]
Szlovák konyha [1]Thai konyha [1]
Thaiföldi ételek receptjei
Török konyha [1]Vietnámi konyha [1]
Zsidó ételek [4]Háztűznéző [3]
Éttermek, falatozók, büfék őszintén! Akár te is beteheted kedvencedet!
Nagyanyáink főzték [6]
Receptek a múltból - Zilahy Ágnes receptjei 1892-ből
Saját receptek [9]
Ide a tagok tölthetik fel saját receptjeiket, amiket ők kreáltak.
Sütemények édességek [8]
A világ minden tájáról
Keresés
Belépés
Kedvencem
Ajánló
Statisztika
Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Free counters!
WEB STATS
Barátaink:
 • Magyarország dióhéjban
 • Unicita kedvencei
 • hardapa világa
 • Csevegő.net
 • Csevegő.net fórum
 • A Süticsapat weboldala
 • Nyitólap » 2014 » Március » 24 » Erősevő verseny a W35-ben
  11:00 PM
  Erősevő verseny a W35-ben
    
   
  Erősevő verseny. Eddig ez nem mond semmit annak, aki nem tudja miről van szó. Röviden, az öngyilkosság egyik legbrutálisabb formájáról, amikor 58 totál idióta összeül, egy megfelelő helyen - esetünkben a W35 ROM-ban (BP. VII. Klauzál utca 21.) - és elfogyasztanak egy gyakorlatilag ehetetlenül erős és forró hamburgert. Már ha sikerül nekik. Nos kérem, lehet csudálkozni és könnyeket szétmorzsolni, mert ez 30 résztvevőnek sikerült is! A porondmester szerepét Rákóczi Feri vállalta fel, a tőle megszokott stílusban és minőségben. A hóhér szerepét Dani vállalta, állítólag ő keverte ezt a márt... vagyis chiliscianidot. Előbb alá kellett írni egy nyilatkozatot, miszerint önként és dalolva és vállaljuk, meg következmények és egyebek. Cserébe viszont kaptunk egy kis bugyrot, vagy szütyőt, vagy mittoménmit és abban volt egy energiaital, törölköző, oklevél, egy baromi randa, vagy trendi (nézőpont kérdése) napszemüveg és egy méretre szabott póló, amit kötelezően fel kellett venni. Orvos a helyszínen biztosítva, tűzoltó nem volt. 11:00-kor gyülekezett a társulat, a hangulat remek volt, a környezet érdekes, mivel egy régi belvárosi romház udvarán volt a "teszt". A bejáratnál ott szerénykedett a Sárréti chilifarm kis asztala, ahol a chilitől a chilis csokin át a chilis pálinkáig, mindenféle csípős cucc trónolt. A pálinkát megkóstoltam. Ihatóan csípős és kellemes aromájú volt. Aztán megismételtem, de akkor is olyan volt.
  Egy kiskölyök felkapott egy chilis csokit, vagy inkább csokis chilit. Szegénykémnek már későn érkezett a figyelmeztetés, hogy NEEEE!! A szeme jött ki mint a csigabigának. Utána már nem láttam. Nem a szemét, hanem őt magát. Szerintem elvonult egy csendes sarokba agonizálni.
  Summa summárum, dél felé kezdődött az őrület. Kisorsolták az első öngyilkosokat és kezdődhetett a szenvedés időre. A legnagyobb tapsot és ovációt azok a bátor csajok kapták, akik bevállalták a gyilkos szendvicset. Nem is teljesítettek rosszul. Volt egy meghívott vendégművész is, egyenesen Mexikóból, aki szintén a gyengébbik nemet képviselte. Derekasan helytállt és egész szép időt "futott". Volt, aki egy-két harapás után feladta és kigúvadt szemekkel vonult félre. Volt aki tovább bírta, de végül is a gyilkos ellen nem volt esélye. Volt olyan, aki kicsúszott az időből, de végül is megette. Az első szenzációs idő 4:40 volt. Nem sokáig örülhetett neki, mert a következő körben megdöntötték. Egy copfos termetes fiatalember, Tódor M. Róbert 2:24-re szorította le az eredményt, de ez sem volt elég. A következő körben Ureczky Bálint 2:18-al megdöntötte. Ő tovább örülhetett, mivel az utolsó körben jött a non plus ultra. Cseszkó Ferenc 2:04-el beállította a végeredményt. Csak gratulálni tudok a résztvevőknek, azoknak is, akik csak beleharaptak. Kellett hozzá némi bátorság és jó adag őrület.
  Mivel korán eljöttem, a többit csak hallomásból tudom. Dani és Rákóczi Feri is bevállalt egy hambit. Sajnálom, hogy nem láttam, mivel állítólag Rákóczi Feri érdekesen nézelődött. Kíváncsi lettem volna a fejformájára is. Utólag értesültem róla, hogy a nekik szánt hamburgerben gyilkos mértékű kapszaicint tettek. Ez szerintem felelőtlenség volt. Ez nem poén, hanem gyilkossági kísérlet!

  Ezúton szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek, a bíráknak, a szakácsoknak, Daninak (bár ezt a hamburgert még egyszer számon kérem tőle), Rákóczi Ferinek a remek szövegekért, Zsoltnak, aki a háttérbe húzódott, a biztonságiaknak, a versenyzőknek, a szurkolóknak, a Dohány utcai hentesboltnak (ők szállítják a húst) és nem utolsó sorban a macskáimnak. Igaz, nekik semmi közük az egészhez, de ezt poénnak szántam. Tudom, rossz poén volt.
  És végül, de nem utolsósorban édesanyámnak, aki anno még a tejbegrízt is erős paprikával csinálta. Így történt, hogy bogyiszlói paprikán szocializálódtam.


  Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
  Szenteltessék meg a Te chilid,
  Jöjjön el a Te habanerod,
  Legyen meg a Te jalapenhod,
  Amint a mennyben, úgy a földön is.
  Mindennapi chili con carnénkat
  add meg nekünk ma,

  És bocsásd meg étkeinket,
  Miképpen mi is megbocsátunk
  az ellenünk étkezőknek,
  És ne vígy minket kísértésbe,
  De szabadíts meg a édes paprikától


  ÁMEN

  Kategória: Háztűznéző | Megtekintések száma: 1344 | Hozzáadta: hardapa | Tag-ek(kulcsszavak): W35, erős, verseny, Chili | Helyezés: 5.0/1
  Összes hozzászólás: 0
  Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
  [ Regisztráció | Belépés ]
  Copyright MyCorp © 2018